Gemeente Hengelo

'Look at Me!' is nieuwe tentoonstelling in virtueel museum Hengelo

Tijdens het nationale museumweekend van 8 en 9 april presenteert het virtuele Museum voor Hedendaagse Hengelose Kunst (MHHK) de expositie 'Look at Me!'. 21 Hengelose kunstenaars tonen vanaf 7 april hun ware gezicht in het thema zelfportret.

Virtuele foto's, schilderijen en sculpturen

Conservator Ricardo Liong-A-Kong heeft naast het samenstellen van deze virtuele tentoonstelling ook gebouwd aan een nieuwe virtuele verdieping en een virtueel ondergronds archief. Op de bovenste verdieping tonen 21 Hengelose kunstenaars zelfportretten. Te zien zijn onder meer foto's, schilderijen en sculpturen van Willemina Bakkenes, Jan Beerling, Rob Bloemendaal, Agnes Booijink, Jozef de Bot, Karmela Debski, Noud van Galen, Rob Hilgersom, Merit de Jong, Aafke Kelly, Ricardo Liong-A-Kong, Gertie van Nuenen, Otto Oelen, Fra Paalman, Leon Polko, Bert van Santen, Tineke van Steijn, Fenneke ten Thij, Jannemiek Tukker, Anne Wind, Simone Zacharias. Elvira van Eijl, voorzitter van de Hengelose Adviescommissie Beeldende Kunst, zorgt voor de toelichting.

Twee keer per jaar nieuwe expositie

Het MHHK is het eerste virtuele museum van een Nederlandse gemeente. Twee keer per jaar wordt een nieuwe expositie ingericht. Het gemeentemuseum is dag en nacht geopend en te bezichtigen via www.mhhk.nl