Gemeente Almere

Wandelpaden Fluitbos Oostvaardersplassen heropend

Zaterdag 8 april a.s. heropent Staatsbosbeheer de wandelpaden in het Oostvaardersbos (voorheen Fluitbos) Oostvaardersplassen.

De afgelopen 3 weken waren de wandelpaden, op advies van dierenartsen die Staatsbosbeheer bij het beheer van de Oostvaardersplassen adviseren, tijdelijk afgesloten. Door de edelherten meer rust te gunnen, zijn zij in een goede conditie de winter doorgekomen.

De bezoekers van het Oostvaardersbos konden zich volledig vinden in het besluit de wandelpaden tijdelijk af te sluiten, omdat dit de dieren ten goede komt. Vooral het feit dat de edelherten nu goed zichtbaar waren zonder verstoord te worden, was voor vele bezoekers een grote belevenis.

De beheerders van de Oostvaardersplassen zijn bijzonder tevreden over het verloop van de tijdelijke afsluiting. Vooral het feit dat de bezoekers zich zélf aan de beperkte toegang hebben gehouden, en er geen noodzaak is geweest voor de beheerders om verbaliserend op te treden laat zien dat de omwonende Almeerders de Oostvaardersplassen en haar bewoners een warm hart toedragen.