Gemeente Tiel


Speurtocht langs plannen Tiel Oost Methode

Op zaterdag 8 april organiseert de gemeente Tiel tussen 11.00 en 14.00 uur (laatste startmogelijkheid 13.00 uur) een speurtocht langs de plannen van de Tiel Oost Methode. De bewoners van Tiel Oost kunnen dan kennis maken met de plannen van hun medewijkbewoners om de wijk leuker, gezelliger, veiliger en schoner te maken. Start- en eindpunt is bij het verenigingsgebouw van de Koninklijke Tielse Vrijwillige Muziekvereniging (KTVM), Bevrijdingslaan 6a.

Een keuze maken uit 33 plannen is niet eenvoudig. Daarom heeft de gemeente huis-aan-huis een brochure verspreid waarin alle plannen staan beschreven én organiseert de gemeente de speurtocht. Meer dan 20 indieners verzorgen een presentatie van hun plan. Onderweg is er voor iedere deelnemer iets lekkers. Bij het startpunt staat een springkussen voor de kleintjes. En aan de speurtocht is een prijsvraag verbonden waar een prijs mee te winnen is. Bij het startpunt is de routebeschrijving af te halen. De laatste startmogelijkheid is om 13.00 uur.

De speurtocht is onderdeel van de Tiel Oost Methode. Hierin stelt de gemeente Tiel, mede dankzij een financiële bijdrage van de provincie Gelderland, 175.000 euro beschikbaar voor plannen van, voor en door de bewoners van Tiel Oost. Veel inwoners gaven gehoor aan de oproep om plannen in te dienen. Na een ambtelijke screening en toetsing door de Oostjury kunnen 33 plannen voorgelegd worden aan de bewoners van de wijk. Door te stemmen bepalen zij welke plannen uitgevoerd worden uit het beschikbare budget. Na de verkiezingen op 22 april gaan de indieners van de gekozen plannen zelf aan de slag met de uitvoering ervan. Zij worden hierbij ondersteund door de gemeente.

Bekijk meer informatie over de Tiel Oost Methode.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 06 april 2006