Gemeente Den Haag

5e editie van het Haganum Festival

Doen Evenementen heeft vanmiddag bekend gemaakt dat regisseur Paul Verhoeven aanwezig is bij de 5de editie van het Haganum Festival. Verhoeven gaat op 8 april in gesprek met Jan Siebelink. Hij gaat het boek Knielen op een bed violen van Jan Siebelink verfilmen. Tijdens de opening van het festival op 7 april maakt Fons Orie, de Nederlandse rechter bij het Joegoslaviƫ Tribunaal de prijswinnaar van de schrijfwedstrijd Pennen voor Recht en Vrede bekend. Dick Jol geeft als scheidsrechter zijn visie op de betekenis van regels.

De bekendmaking vond plaats bij het Haags Hospitality Center in het Stadhuis. Wethouder Pieter van Woensel (Economie) nam de Haganum 'Legal Cap' in ontvangst. De komende jaren streeft Doen Evenementen naar een toename van het aantal bezoekers. De organisatie wil samen met het Haags Hospitality Center (HHC) en het Bureau Internationale Zaken van de gemeente Den Haag het festival internationaliseren. Zij willen de internationale gemeenschap bij dit festival betrekken. Daarom krijgen de Engelstalige programmering en informatievoorziening een prominentere rol.

Wethouder Van Woensel is "blij met het Haganum Festival. Ik vind het indrukwekkend hoeveel instanties, organisaties en expats door het Haganum festival aan elkaar worden gekoppeld. Het festival staat bekend als 'het festival van het gesproken woord' en laat zien dat het woord de beste manier om vrede te laten zegevieren. Argumentatie en jurisprudentie leveren oplossingen en niet het zwaard, kanon of ander wapen. Het gesproken woord moet altijd zegevieren en dit past in het vredesprofiel van de gemeente Den Haag."