Uitvoering passion the Crucifixion

DEN HELDER, 20060315 -- THE CRUCIFIXION Passion van John Stainer Zaterdag 8 April 2006 Nicolaaskerk aan de J. Verfailleweg in Nieuw Den Helder Aanvang 20.15 uur Kerk open 19.30 uur


Graag willen wij u attenderen op de uitvoering van de prachtige passion "The Crucifixion" van John Stainer. Dit koorwerk over het lijden van Jezus is gecomponeerd in 1887 en wordt ieder jaar opnieuw op vele plaatsen in Nederland en daarbuiten uitgevoerd. In Den Helder wordt aan deze passion door twee koren met in totaal 160 stemmen kleur gegeven.
Het is inmiddels het derde achtereenvolgende jaar dat beide koren dit stuk ten gehore brengen. Getracht wordt om hier een traditie van te maken. In Lisse wordt the Crucifixion dit jaar voor de dertigste keer vertolkt.
De Nicolaaskerk leent zich bij uitstek voor de uitvoering van zo'n prachtig stuk, omdat de geweldige akoestiek een extra dimensie geeft aan de klank.
Beide koren hebben vorig jaar ook een cd opgenomen van deze prachtige passion, die uiteraard ook te koop zal zijn bij de ingang van de Kerk.


Uitvoerenden:
-Chr. Gemengd Koor 'REJOICE"uit Julianadorp
-Chr. Gemengde Zangvereniging "EXCELSIOR"uit Lisse
-Bas Kuijlenburg Bas
-Paul Sanders- Tenor
-Dirk Out- Orgel

De muzikale leiding is in handen van dirigent ALDERT FULDNER

Kaarten ¤ 8.50
Houders pas 65+ en CJP ¤ 7.50

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Halfords in de Keizerstraat en Hubo Schoolweg Julianadorp en aan de zaal
Ook kunt u kaarten bestellen bij het bestuur telefoon 0223-647305 of rechtstreeks via de website www.cgk-rejoice.nl




Christelijk Gemengd koor Rejoice