Ingezonden persbericht



---



FINALE 'THE CLASH OF THE COVER BANDS 2005' WORDT SPEKTAKELSTUK!

"Finalisten 'The Clash' hebben meer kwaliteit in huis dan Idols-finalisten...!"

Voor de beste coverbands van Nederland begint de spanning met de dag toe te nemen; op zaterdag 8 april staan zij in de landelijke finale van 'The Clash of the Cover Bands 2005'; Neerlands grootste en populairste coverbandcompetitie! In de lange weg die zij richting de finale afgelegd hebben, zullen alle 8 de finalisten a.s. zaterdag de kroon op hun werk willen zetten met een klinkende eindoverwinning in Studio 22. Aan de fans zal het in ieder geval niet liggen; de kaartverkoop loopt al storm sinds de landelijke halve finales, die op zaterdag 4 februari in poptempel Paradiso werden gehouden!

Het prijzenpakket voor de uiteindelijke winnaar mag er zeker zijn. Naast 'The Clash of the Cover Bands Award 2005' gaat de door de vakjury verkozen band ook met producers als John Sonneveld (producer achter o.a. Anouk, Golden Earring en Di-rect) en Syb van der Ploeg/ Nico Outhuyse (ex-De Kast) de studio in voor de opname van een eigen cd-single. De mastering, distributie en nodige airplay behoren hier eveneens bij. En dan is het vervolgens aan de marketingafdeling van 'The Clash' om de single de charts te laten bestormen.

Máár er staat natuurlijk meer op spel dan alleen het scoren van een aanstaande hit. De fanscharen die de bands vanaf de voorrondes volgen, is per ronde gegroeid, zodat alle bands nu over een enorm legioen met fans beschikken, die allemaal maar één doel hebben: 'hun' band naar de overwinning schreeuwen. Hoewel de landelijke halve finales in Paradiso van februari jongstleden voor velen toch het 'moment suprème' vormde, lijkt de finale in het Hilversumse Studio 22 met duizenden fans, muziekliefhebbers én 8 fantastische bands dit succes toch ruimschoots te gaan overtreffen.

De optredens van de finalisten staan centraal tijdens de avond, maar is zeker niet het enige. Zo is er een gastoptreden van 'The Clash of the Cover Bands Award 2004'-winnaar Fake No More en wordt het geheel gepresenteerd door niemand minder dan Manuëla Kemp! Ook is er 'zware' vakjury, bestaande uit vooraanstaande personen uit de Nederlandse muziekscène zoals Syb van der Ploeg, Henk Temming, Mylène de la Haye en Marlayne Sahupala; aan hen de loodzware taak om de winnaar aan te gaan wijzen. Daarnaast gaat de band met de meeste publieksstemmen met 'The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2005' naar huis!

Dat de bands over exceptionele kwaliteiten beschikken staat buiten kijf, maar daarbij is de variëteit aan genres bij de finalisten zeer groot, wat het evenement zeer aantrekkelijk maakt voor een bijzonder groot publiek. Een overzicht van deze beste coverbands van Nederland:
. Big Apple (Rock, Pop coverband uit Leeuwarden)
. Exposur3 (Pop, Rock coverband uit Utrecht)
. Premium (Rock coverband uit Harreveld)

. Rhythm 'n Soul (Soul coverband uit Assen)
. BAXTEEN (Rock coverband uit Krommenie)

. Zenith of Zeal (Pop, Rock coverband uit Den Haag/ Rotterdam)
. WASTE (Rock coverband uit Aalsmeer/ Amstelveen)
. Vanavond Niet, Schat! (Nederpop coverband uit Ravenstein)

"Finalisten die absoluut meer talent hebben dan de finalisten van de zojuist afgelopen Idols-editie", zo laat initiatiefnemer en organisator John Van den Borne weten. "Bovendien is 'The Clash' wél in staat om de artiesten d.m.v. coaching en begeleiding naar een (veel) hoger plan te tillen, iets wat bij de deelnemers van Idols veel minder het geval is. Als een 'The Clash'-winnaar dezelfde exposure als een Idols-winnaar zou krijgen, zou het succes van de coverband bovendien veel en veel minder het karakter van een 'eendagsvlieg' hebben; iets wat simpelweg te verklaren is door het verschil in kwaliteit", klinkt het vastberaden uit de mond van Van den Borne.

En wie de afgelopen tijd nog niet overtuigd is geraakt van het vele muzikale talent dat bij 'The Clash' rondloopt, doet er zeker verstandig aan om de finale in Studio 22 mee te beleven. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.theclashofthecoverbands.com en www.ticketservice.nl én aan de deur bij Studio 22, indien de finale dan nog niet uitverkocht is. Voorverkoopprijs is E 17,50, tegenover een deurprijs van E 20,-; aanvang van de avond is om 19.00 uur. Meer informatie over de finale is na te lezen op www.theclashofthecoverbands.com; informatie over de locatie en een routebeschrijving zijn te vinden op www.mediapark.nl!

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie over het evenement zelf, kunt u contact opnemen met de initiatiefnemer en organisator van 'The Clash of the Cover Bands' John Van den Borne. Hij is bereikbaar via info@theclashofthecoverbands.com of 06-53946173.

Voor vragen op publicatiegebied, marketingcommunicatiegebied etc. kunt u contact opnemen met:

Pro Image Group
T.a.v. Richard van der Werff
Van de Berch van Heemstedeweg 21a
2215 RK Voorhout
richard@proimagegroup.nl
0252-232555


---- --