Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort, 4 april 2006

AANKOMEND WEEKEND START KNLTB COMPETITIES

Op zaterdag 8 en zondag 9 april staan bijna alle tennisverenigingen in Nederland in het teken van de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie en de districtcompetities. Tijdens dit eerste competitieweekend komt ook dit jaar weer een groter aantal deelnemers dan voorgaande jaren in actie. Naar schatting betreden ruim 175.000 spelers aankomend weekend de vaderlandse tennisbanen. Alle uitslagen zijn de komende weken vrijwel direct te raadplegen via knltb.nl.

Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie
In de Perry Sport KNLTB Landelijke Competitie spelen in verschillende categorieën ruim 7000 teams. De landelijke competitie wordt van zaterdag 3 juni tot en met zondag 18 juni afgesloten met de strijd om het landskampioenschap in de Eredivisie proftennis. De play-offs van dit evenement worden gespeeld op zaterdag 17 en zondag 18 juni op de gravelbanen van TV Victoria in Rotterdam.

Districtscompetitie
Aan de districtscompetities nemen ongeveer 28.000 teams deel. Voor de districtscompetities geldt eveneens dat naast de strijd om de titel in de desbetreffende klasse wordt gespeeld om het landskampioenschap voor districtskampioenen. Dit kampioenschap wordt ook in juni gespeeld, met de finales op zaterdag 1 en zondag 2 juli bij LTV De Doordraaiers in Houten.

Aanvangstijd competitie op Mijn KNLTB
Dit jaar kunnen alle competitieteams voor het eerst via het serviceprogramma Mijn KNLTB de aanvangstijd van elke wedstrijd raadplegen. Daarnaast is het via Mijn KNLTB nog steeds mogelijk de eigen rating in de gaten te houden en favoriete competitieteams te volgen bij hun strijd om het kampioenschap. Ook kunnen alle Mijn KNLTB leden op hun persoonlijke digitale pagina in één oogopslag zien wat de stand is in hun competitieafdeling. KNLTB leden kunnen zich via knltb.nl gratis aanmelden voor Mijn KNLTB.