Ingezonden persbericht

BNN

Hilversum, 1 maart 2006

NOMINATIES VOOR BNN'S HOOFDPRIJS BEKEND

Zal Jensen dit jaar opnieuw met een prijs naar huis gaan en zal Rozengeur & Wodka Lime eindelijk als beste dramaserie uit de bus komen? En wint Idols wederom in de categorie 'Amusement'? Op 8 april is het bekend, want dan reikt BNN voor de vierde keer De Hoofdprijs uit, een prijs voor de meest populaire programma's met een jong karakter. De presentatie is
in handen van Sophie Hilbrand.

In de categorie 'Amusement' zijn net als vorig jaar Idols en Expeditie Robinson genomineerd samen met Katja versus Bridget en De Lama's. Vorig jaar won Idols en in 2004 ging Expeditie Robinson met de prijs naar huis. Wordt het een nieuwkomer of een winnaar die De Hoofdprijs al eerder heeft gekend?

In de categorie 'Info(tainment)' zijn oudgedienden Jensen en Het Blok te vinden, aangevuld met het programma Herrie in de Keuken en Spuiten&Slikken. Bij de 'Dramaseries' zijn er nominaties voor Meiden van de Wit (winnaar van 2003 en 2004), Rozengeur & Wodka Lime, Kicken en Goede Tijden, Slechte Tijden (winnaar 2005). Daarnaast is het mogelijk om te
stemmen op je favoriete acteur/actrice en presentator/presentatrice. Op de site staan een flink aantal suggesties, maar er kan ook op iemand gestemd worden die niet op de lijst staat.

Ook dit jaar zijn de genomineerde programma's gekozen door een comité van aanbeveling bestaande uit Patrick Alders (MTV/TMF), Erland Galjaard (RTL Nederland), Alphons Martens (SBS Groep), Remko van Westerloo (TALPA) en voorzitter Joris van Heukelom (BNN). Het comité wordt geadviseerd door Bas de Vos (KLO).

De Hoofdprijs is een publieksprijs. Uitgangspunt bij vaststelling van de genomineerden is een door de NOS Kijk- en Luisteronderzoek samengestelde lijst van programma's die, vanuit een objectief perspectief, relatief jong bekeken zijn. Op deze lijst staan alle programma's die door de doelgroep 13-34 jaar zijn bekeken in het jaar voorafgaand aan de uitreiking.
Uit die lijst zijn door het comité vier programma's geselecteerd, met uitzondering van de categorie 'Presentatie' en 'Acteur/Actrice' hierin zijn meer genomineerden en kunnen ook nog toevoegingen worden gedaan. Vanaf 1 maart tot 22 maart kan er op deze programma's worden gestemd op www.dehoofdprijs.tv. Tegelijkertijd houdt een onderzoeksbureau onder 450 personen die representatief zijn voor de
doelgroep een onderzoek. De resultaten van deze twee bronnen bepalen uiteindelijk de winaars van de verschillende categorieën.



Ingezonden persbericht