Politie Zeeland


---

Z-1451-2006 Aanrijding materieel
Omstreeks 17.33 uur vrijdagmiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Tractaatweg in Terneuzen.
Een 26-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur uit Cordoba stond voor een verkeerslicht te wachten en wisselde ineens van rijstrook. Hij zag hierbij een personenauto, die bestuurd werd door een 59-jarige man uit Zelzate, over het hoofd. De auto van de 59-jarige raakte zwaar beschadigd, de vrachtwagen liep krasschade op.

O-1452-2006 Aangehouden wegens mishandeling
Een 38-jarige man uit Zierikzee is vrijdagavond rond 21.00 uur aangehouden wegens mishandeling.
De man wordt er van verdacht een 30-jarige plaatsgenote te hebben mishandeld. Zij liep, als gevolg van de mishandeling, blauwe plekken op. De man is ingesloten in het huis van bewaring. Hij wordt nog verhoord.

W-1453-2006 Aangehouden wegesn belediging
Toen een 26-jarige Vlissinger een horeca-gelegenheid verliet, rond 21.01 uur gisteravond, was hij kennelijk niet in een al te best humeur.
De man begon te schelden en te dreigen tegen (ongeveer) iedereen die hij tegenkwam. Hij schold winkelend publiek uit voor alles wat lelijk was en gedroeg zich verkeersgevaarlijk door tussen rijdende auto's door te lopen. Nadat hij twee surveillerende politieagenten had uitgescholden werd hij door hen aangesproken op zijn gedrag. Na enig aandringen wilde de man zich legitimeren en begon hij wederom te schelden op de agenten. De man begon op de grond te slaan en verwondde zichzelf hierbij. Hij werd overeind geholpen door de agenten en hierna schold hij de agenten weer uit. Hierop is de man aangehouden. De man bleef zich verzetten en uiteindelijk konden bij hem de handboeien aangelegd worden. Hierna werd hij overgebracht naar het bureau. De man is overgebracht naar het huis van bewaring en zal vandaag verder gehoord worden.

O-1454-2006 Zonder rijbewijs
Een 26-jarige inwoner van de gemeente Reimerswaal is vannacht om 00.35 uur bekeurd, omdat hij, dronken en zonder rijbewijs, in een personenauto aan het rijden was.
De man verklaarde de auto van een vriend geleend te hebben. De auto was niet APK-gekeurd en had een gladde band. Toen de man een blaastest moest afleggen bleek hij ook nog bijna drie keer zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan. Ook bleek hij niet in het bezit van een rijbewijs. Bij onderzoek kwam vast te staan dat de man twee jaar geleden ook al eens voor hetzelfde feit (dronken achter het stuur) bekeurd te zijn geweest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

O-1455-2006 Dronken man vernield goederen
Een 35-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland is vannacht rond 02.19 uur aangehouden, omdat hij diverse goederen had vernield in een woning aan de Achterstraat in Kortgene.
De man wilde rond bovengenoemd tijdstip een woning binnen en dat werd hem belet door de bewoners. Hij trapte hierop de deur van de woning in en vernielde een schilderij. Ook gooide hij een thermosfles tegen de woning aan. De man is aangehouden en na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---- --