Digitale Gemeente Houten

Collegeprogramma bekend

zaterdag 8 april 2006 - Bron: Trefpunt (Leon van Zijl)

HOUTEN Het nieuwe programma voor het Houtens college is op grote lijnen bekend. De speerpunten zijn wat anders geworden, zegt fractievoorzitter Nicole Teeuwen (PvdA), dat schept meer duidelijkheid. Er zijn nu vier speerpunten, waarvan er op twee al een grote mate van overeenstemming is bereikt. We verwachten er begin volgende week helemaal uit te zijn en zullen dan afsluitend weer een openbare bijeenkomst houden.

Zowel de PvdA als enkele andere partijen gaven in de vorige raadsperiode al aan dat er meer aandacht èn investeringen moeten komen voor jeugd en jongeren in Houten. Dat heeft ertoe geleid dat er een coördinerend wethouder voor dit beleidsterrein komt. Of dat ook een vijfde wethouder wordt, moet worden doorgerekend. Ook op de andere punten wordt nu die rekenslag gemaakt: we moeten wel kunnen betalen wat we willen. Twee speerpunten zijn inhoudelijk in grote lijnen rond: Een betrokken, bruisende en veilige samenleving en Een duurzame stad, met plek voor jong en oud, bedrijven en voorzieningen. Over de andere twee speerpunten buigen we ons deze week: Vitaal buitengebied, levensvatbare landbouw en recreatieve kwaliteit en Slagvaardig, open bestuur dat werk maakt van dienstverlening, participatie en deregulering.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).