Politie Drenthe

Forse boete voor bezit 'speelgoedpistool'

Assen, 12-04-2006 o Ze zijn gemakkelijk te koop en je kunt er niet echt mee schieten. Omdat ze niet van echt te onderscheiden is het het bezit echter strafbaar en levert dat een fikse boete op. De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rolderstraat in Assen een 22 jr. man uit die plaats aan op verdenking van van (vuur)wapenbezit. De politie had een melding gekregen dat deze man in het bezit zou zijn van een pistool.

Hoewel de man bij zijn aanhouding geen wapen bij zich droeg vond de politie vlakbij in een prullenbak toch een pistool. Het bleek te gaan om niet van echt te onderscheiden zogenaamd bolletjespistool. Het in bezit hebben is strafbaar.

De verdachte gaf uiteindelijk toe dat het wapen van hem was en dat hij dit op de zwarte markt in Beverwijk had gekocht. Met een boete van 130,- is hij zaterdagmorgen weer in vrijheid gesteld. Het wapen is in beslag genomen. (06-130503)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 36 1280.