Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen, 8-04-2006

Inbreker overlopen verdachte aangehouden
RODEN De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag op Groningerstraat in Roden een 41 jr. man uit Groningen aan. Kort daarvoor had de bewoner van een woning aan de Driegraas in Roden een inbreker overlopen. De inbreker kon vluchten. Op basis van het signalement van de bewoner is vervolgens de verdachte aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (06-130512)

Lichtgewonde bij kop-staart botsing
UFFELTE Bij een kop-staart botsing tussen drie autos op de Rijksweg t.h.v. de Uffelterbrug bij Uffelte, raakte vrijdagmiddag een 22 jr. inwoner van Groningen licht gewond. Een 19 jr. automobilist uit Oosterstreek moest stoppen voor een stilstaande lijnbus. Achter hem stopte de man uit Groningen. Een 59 jr. man uit Havelte zag de stilstaande autos te laat en botste achter op de auto van de Groninger. Zijn auto schoot door de klap van de aanrijding door en botste weer op de daarvoor staande auto. Met hulp van de brandweer is de gewonde man uit zijn auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Na onderzoek en behandeling kon hij weer naar huis.

Aangehouden na vechtpartij
SMILDE Na een vechtpartij tussen meerdere jongeren op het kermisterrein aan de Nachtegaalstraat in Smilde hield de politie vrijdagavond een 18 jr. jongeman uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging waarbij in ieder geval een 15 jr. jongen uit Bovensmilde licht gewond raakte. Deze deed aangifte. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Waarschijnlijk is de ruzie ontstaan na een incident in de botsautos. De politie constateerde dat veel van de aanwezige jongeren flink gedronken hadden en dat er menig kratje bier op het terrein stond. De politie onderzoekt de zaak. (06-130480)

Ernstig gewond na val uit zolderluik
MEPPEL De 44 jr. eigenaar van een bedrijf aan het Kerkplein in Meppel is vrijdagavond ernstig gewond geraakt na een val uit een luik in de achtergevel van de zolderverdieping van zijn pand. De man is na het openen van de luiken waarschijnlijk uitgegleden. Hij kwam 9 tot 10 meter lager terecht op straat. Daarbij liep hij meerdere botbreuken op en raakte gewond aan zijn hoofd. Een Mobiel Medisch Team landde met de traumaheli op het Kerkplein en verleende assistentie. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Over zijn toestand is op dit moment niets naders bekend. (06-130429)

Man aangehouden na lastigvallen meisjes
HOOGEVEEN Een aantal bewoners uit de omgeving van de Valkenlaan in Hoogeveen hield vrijdagavond een 49 jr. man uit die plaats aan. De man had kort daarvoor op een schoolterrein aan de Valkenlaan een 11 jr. meisje lastig gevallen door haar te kussen. Dit werd gezien door de mannen waarbij zij de verdachte bovendien herkenden als de man die eerder deze week in dezelfde omgeving een 9 jarig meisje had proberen te kussen. Ze bedachten zich niet, gingen de verdachte achterna en hielden hem vast tot de gewaarschuwde politie er was. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. (06-130404)

100,- boete voor bezit softdrugs
ASSEN Een 47 jr. man uit het Duitse Durrholz kreeg vrijdagmiddag een boete van 100,- omdat hij 11,5 gram softdrugs (weed/hash) in bezit had. De drugs zijn in beslag genomen. Hij verklaarde de drugs in een aantal coffeeshops te hebben gekocht voor ongeveer 60,-. Na betaling van de boete is de man in vrijheid gesteld. Al met al dus een duur dagje Assen.
Enkele jongeren hadden de politie getipt over een Duitse man die had gevraagd waar softdrugs te koop waren. De politie trof de man aan op de Weiersstraat waar hij is aangehouden. (06-130328)

Proces-verbaal voor verbranden afvalhout
WESTERBORK De politie maakt proces-verbaal op tegen een 63 jr. inwoner van Westerbork. De man was achter een bedrijf aan de Gagelmaat afvalhout aan het verbranden in een ijzeren containerbak. Omwonenden hadden de politie gebeld.

Nog meer bekeuringen
MEPPEL Op het Zuideinde in Meppel bekeurde de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17 jr. jongen uit Staphorst. Hij dronk bier op de openbare weg.

ASSEN/AA EN HUNZE op diverse plaatsen in de gemeenten Assen en Aa en Hunze bekeurde de politie vrijdagavond bij verkeerscontroles 23 overtreders.
12 x voor het fietsen/rijden zonder goede verlichting, 4 x voor het negeren van een rood verkeerslicht, 5 x voor niet handsfree bellen, 1 x omdat een kentekenplaat niet goed zichtbaar was en 1 keer voor het overschrijden van de max. snelheid.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 36 1280.