Verzamelpersberichten zaterdag

's-Hertogenbosch, 08-04-2006

Man aangehouden voor huiselijk geweld

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in s-Hertogenbosch een 44-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling en bedreiging van zijn echtgenote. De man zou de vrouw al langere tijd mishandelen. Ook vannacht liep de vrouw een aantal blauwe plekken op aan mishandelingen door de man. De verdachte is ingesloten.

Ex-vrouw richt ravage aan

s-Hertogenbosch Een 47-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch is vrijdagavond aangehouden nadat zij eerder die dag bij de woning van haar ex-man in de Maaspoort een ruit had vernield en het interieur van zijn woning met een chemische substantie had bestrooid. Vervolgens heeft de vrouw gisterenavond vernielingen aangericht in een tuin van een woning in de wijk Orthen, waar de nieuwe vriendin van haar ex-man woont. Zij vernielde daar o.a. bloempotten en ander tuinmeubilair. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Verdachten hufterig gedrag aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond drie jongens (18-19-18 jaar) uit Utrecht en Vleuten aangehouden voor hufterig gedrag op de Minderbroederstraat in s-Hertogenbosch. Het drietal vernielde daar de ruit van een speelgoedwinkel. De politie kwam de verdachten snel op het spoor omdat ze gekleed waren in een T-shirt van een grote bierbrouwer. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

Verdachte zinloos geweld aangehouden

Vlijmen In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 20-jarige Vlijmenaar aangehouden voor het plegen van zinloos geweld. De man wordt ervan verdacht, samen met een grotere groep jongeren waar hij deel van uitmaakte, twee Vlijmenaren (20 en 19 jaar), zonder enige reden te hebben geschopt en geslagen. De groep gedroeg zich zeer agressief en schopten en sloegen het tweetal nabij een bushalte aan de Mommersteeg in Vlijmen. De slachtoffers liepen o.a. zwellingen en schaafwonden op. Eén verdachte is korte tijd later aangehouden en ingesloten. Het onderzoek richt zich op dit moment op de andere verdachten. Politieteam Heusden zoekt getuigen van het voorval. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.

Gesignaleerden aangehouden

Rosmalen/Drunen Vrijdagmiddag is op de Molenstraat in Rosmalen een 52-jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat hij nog 50 dagen gevangenisstraf te goed had. Vrijdagavond overkwam een 24-jarige man op het Finlandplantsoen in Drunen hetzelfde, hij moest nog een straf van 12 dagen uitzitten. Beiden zijn ingesloten.

Verdachte huiselijk geweld aangehouden

Berlicum De politie heeft vrijdagmiddag in Berlicum een 21-jarige man uit Lunteren aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht die middag onder invloed van alcohol zijn moeder te hebben geslagen. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De verdachte staat bekend als veelpleger.

Verdachte gedraagt zich agressief

Boxtel Vrijdagavond is een 34-jarige inwoner uit Boxtel onder hevig verzet aangehouden nadat hij zich had misdragen in een horecagelegenheid aan de Markt in zijn woonplaats. De man zou in de gelegenheid diverse gasten hebben lastiggevallen en een barkeeper hebben geslagen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en wenste niet mee te gaan. Agenten sloegen hem in de boeien, waarbij hij door zijn agressieve gedrag een lichte verwonding in zijn gezicht opliep. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor belediging

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 21-jarige inwoner uit Uden op de Sacrementsweg in zijn woonplaats aangehouden voor belediging. De man kreeg een bekeuring omdat hij op de openbare weg bier liep te drinken. Hij begon de agenten daarop uit te schelden.

Hij is aangehouden en ingesloten.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

Heeswijk Dinther In de nacht van vrijdag op zaterdag is het rijbewijs van een 43-jarige automobilist uit Heeswijk Dinther ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man reed met een borrel teveel op over de Meerstraat in zijn woonplaats.


--

Schijndel Diezelfde nacht is het rijbewijs van een 37-jarige automobiliste uit Schijndel ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. Zij werd betrapt op de Mrg. Van de Venstraat in haar woonplaats.


--

Boxtel Vannacht is eveneens het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Boxtel ingevorderd. Hij reed met een borrel teveel op over de Keizerstraat in s-Hertogenbosch.

In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

Koopman slaat marktmeester

Veghel Zaterdagmorgen is een 43-jarige marktkoopman uit Goes op het Meijerijplein in Veghel aangehouden voor mishandeling van een 54-jarige marktmeester uit Apeldoorn. De verdachte kwam bij de markt aan, die niet aan zijn verwachtingen voldeed. Hij wilde zijn geld terug hebben. Toen de marktmeester hem dat niet terug gaf, sloeg hij de marktmeester tegen het hoofd en dreigde met een hamer diens auto te beschadigen. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Wandelaar op de snelweg

Veghel In de nacht van zaterdag op zondag trof een politiesurveillance op de vluchtstrook van de A50 onder Veghel een 23-jarige man uit Eindhoven aan. De man verklaarde van Boekel al 3,5 uur onderweg te zijn naar Eindhoven. Hij kreeg een proces-verbaal. Voor zijn eigen veiligheid hebben de agenten hem naar een veilige plaats gebracht.

Man eet maaltijd werknemers op

Oss Vrijdagmiddag is in een winkel aan De Heuvel in Oss een 37-jarige inwoner (veelpleger) uit Eindhoven aangehouden voor diefstal. De man werd betrapt in het magazijn van de winkel, terwijl hij etenswaren van de medewerkers stond te eten. In een tas van de man werden nog diverse paren uit de winkel gestolen sokken aangetroffen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Verdachte mishandeling aangehouden

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 24-jarige Rotterdammer op de Terwaenen in Oss aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige vrouw uit Heesch. De twee kwamen elkaar tegen op straat en kregen onenigheid. Er vielen daarop een paar klappen. De Rotterdammer is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Bromfietster gewond bij aanrijding

Teeffelen(Lith) Vrijdagmiddag is een 18-jarige bromfietster uit Lith op de kruising van de John F. Kennedylaan met de Pastoor van Weerdtstraat in Teeffelen gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto bestuurd door een 51-jarige man uit Teeffelen. Beide voertuigen kwamen vanuit de richting Oss. Terhoogte van de Pastoor van Weerdtstraat wilde automobilist rechtsaf slaan en zag daarbij de bromfietster die over het fietspad reed niet aankomen. Het slachtoffer is met een gescheurde mild overgebracht naar het Bernhoven ziekenhuis in Oss.

Dronken automobilist probeert te ontvluchten

Heeswijk Dinther In de nacht van vrijdag op zaterdag probeerde een 26-jarige dronken automobilist uit Heeswijk Dinther op de Veldstraat in zijn woonplaats de benen te nemen. De man was betrapt op het rijden onder invloed van alcohol en moest zijn auto nog even afsluiten om mee te gaan naar het bureau. Hij zette het vervolgens op een lopen. Hij kwam echter niet ver omdat hij struikelde over een paaltje. Agenten konden hem vervolgens onder heftig verzet aanhouden. De verdachte is ingesloten.

Twee autos ontvreemd bij woninginbraak

Grave In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Vroegeling in Grave. Bij de inbraak werden twee autos, een blauwe Volvo V70 met het kenteken 20-NG-GV en een zwarte Nissan Micra met het kenteken 11-NF-XF ontvreemd. De inbrekers maakten in de woning de sleutels van de autos buit en konden zo de autos meenemen. De politie onderzoekt de zaak en de autos staan inmiddels gesignaleerd. Verder adviseert de politie om in voorkomende gevallen de sleutels op een veilige plek op te bergen.

Vrouw aangehouden na vernieling

Grave Vrijdagavond is een 36-jarige vrouw uit Grave aangehouden voor vernieling op de Mgr. Borretweg in haar woonplaats. De vrouw wilde klagen over geluidsoverlast van haar buren en belde daartoe aan. Toen de buurman haar voor de deur liet staan, sloeg zij vier ruitjes van de voordeur in. De verdachte is aangehouden, zij heeft toegezegd de schade te zullen vergoeden.