Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Tel. 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

8 april 2006

Klarenbeek - Dronken automobilist verzoorzaakte schade

De politie heeft vrijdagavond 7 april in Klarenbeek een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die was doorgereden nadat hij de nodige schade had veroorzaakt met zijn auto. De man reed met een auto door de voortuin van een woning aan de Hessen Allee in Klarenbeek en raakte een vlaggenmast. De man werd aangehouden en onderging een blaastest. Zijn alcoholpromillage bedroeg 2,28, waarna zijn rijbewijs werd ingevoerd.

Apeldoorn - Apeldoorner geslagen

De politie heeft zaterdag 8 april omstreeks 3.50 uur twee Apeldoorners aangehouden op verdenking van mishandeling. De twee mannen, 35 en 31 jaar, zouden op de Hoofdstraat in Apeldoorn een plaatsgenoot geslagen en geschopt hebben.Het slachtoffer heeft aangifte van mishandeling gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Politie rolt hennepkwekerij op

Agenten hebben vrijdagmiddag 7 april bij een politieonderzoek in Apeldoorn een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur van een woning aan de Floralaan werden 355 hennepplanten gevonden. De 47-jarige eigenaar van de woning en zijn 18-jarige zoon werden aangehouden. Voor de hennepkwekerij werd illegaal stroom afgetapt. De energieleverancier stelt een onderzoek in. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. In de tuin van de woning werd een snorfiets aangetroffen die als gestolen geregistreerd stond. De eigenaar van de woning verklaarde de snorfiets een jaar geleden voor enkele tientallen euro's te hebben gekocht van een onbekende. De snorfiets is in beslag genomen en zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Apeldoorn - Politie houdt drugsdealer aan

De politie heeft zaterdag 8 april omstreeks 04.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van het handelen in hard drugs. Een politieagent had gezien dat een 22-jarige Apeldoorner op de Nieuwstraat harddrugs verkocht aan een 38-jarige Apeldoorner. De mannen werden aangehouden. De politie trof bij beide mannen cocaïne aan.

Apeldoorn - Klant beledigt personeel

Een 44-jarige man uit Apeldoorn is vrijdagavond 7 april aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging. De man had die avond een personeelslid van een café in de Apeldoornse binnenstad in haar gezicht gespuugd en bedreigd. Ook een andere vrouw werd door de man uitgescholden. De man werd aangehouden.

Loenen - Vechtpartij in Loenen

De hulp van de politie is zaterdag 8 april omstreeks 03.30 uur ingeroepen aan de Hoofdweg in Loenen in verband met een vechtpartij. Op de parkeerplaats was circa 30 man slaags met elkaar geraakt. De politie stuurde iedereen naar huis. Van een leien dakje ging dit niet, zo was de inzet van de diensthond nodig. Eén van de jongens beledigde een politieman en werd hiervoor aangehouden. Het betrof een 19-jarige man uit Eerbeek.

Einde berichten

---- --