Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
tel. 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

8 april 2006

Zutphen - Rijden onder invloed

De poltiie heeft zaterdag 8 april omstreeks 3.30 uur een 28-jarige man it Zutphen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De man reed over de Deventerweg in Zutphen toen hij werd aangehouden door de politie. Hij moest blazen en werd op basis van de uitslag van de test overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze kwam echter tot drie keer toe niet tot stand, wat de man op een weigering ademanalyse kwam te staan. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingenomen.

Zutphen - Fietsendief aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag 7 april een fietsendief aangehouden in Zutphen. Op een braakliggend terrein aan de Pollaan trof de politie een 38-jarige Apeldoorner aan die fietsonderdelen aan het klein zagen was. De man werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Iets verderop in de bosjes trof de politie onder meer 15 fietsen en een buggy aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Zutphen - Getuigen verkeersindicent op Industrieweg gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersincident op de Industrieweg in Zutphen, afgelopen donderdagmiddag 6 april tussen 13.30 en 13.45 uur. Het gaat om een incident tussen een snorfiets en een rode Opel Kadett.
De snorfiets werd bestuurd door een man, die een vrouw als achterpassagiere vervoerde. De Opel Kadett werd bestuurd door een man. De snorfiets reed op het fietspad over de Industrieweg in Zutphen, in de richting van de Deventerweg. Ter hoogte van de kruising van de Industrieweg met de Deventerweg kwam de rode Opel vanaf de rijbaan het fietspad opgereden. Hierna ontstond er een ruzie tussen de betrokkenen. Mensen die het voorval hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van Zutphen, tel. 0900-8844.

Lochem - Verhitte groep in Lochem

De hulp van de politie werd zaterdag 8 april omstreeks 05.15 uur ingeroepen bij een vermeende vechtpartij aan de Nieuwstad in Lochem. De politie trof een man of 40 aan, verdeeld in meerdere groepen. Er was geen sprake van een vechtpartij, maar wel van een verhitte sfeer. Onder de aanwezigen bevond zich een groep van 17 Rotterdammers, die in Lochem was in verband met een hockeywedstrijd. De politie heeft alle aanwezigen verzocht weg te gaan. Twee mannen, een 23-jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Lochem, gaven hieraan geen gevolg. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Zutphen, waar ze werden voorgeleid en na verhoor zijn heengezonden.

Einde berichten

Einde berichten

---- --