Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

8 april 2006

Winterswijk - Inbrekers in verpleeghuis aangehouden

De politie heeft zaterdag 8 april omstreeks 03.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van een inbraak in een verpleeghuis in Winterswijk. Toen de politie het verpleeghuis aan de Vredenseweg binnenging, zag zij drie mannen lopen die er vandoor gingen richting de achterzijde van het gebouw. De achtervolging werd ingezet, naar buiten toe. Op de Vredenseweg renden de drie mannen elk een andere kant uit. Eén verdachte werd in een tuin van een woning in de Abeelstraat aangehouden. Een tweede kon later aangehouden worden aan de Groenloseweg. De mannen, twee 19-jarige inwoners van Den Haag, werden overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem. De politie stelt een onderzoek in.

Lichtenvoorde - Harddrugs gevonden bij brand

Bij een brand in een woning aan de Broekboomstraat in Lichtenvoorde vrijdag 7 april, zijn harddrugs aangetroffen. In de namiddag brak er brand uit op de zolderverdieping van het pand. Nadat de brandweer de brand meester had gegeven, wees de brandweer de politie op een kamer waar soft- en harddrugs werden aangetroffen. De bewoner van deze kamer, een 27-jarige man, werd aangehouden.

Lochem - Verhitte groep in Lochem

De hulp van de politie werd zaterdag 8 april omstreeks 05.15 uur ingeroepen bij een vermeende vechtpartij aan de Nieuwstad in Lochem. De politie trof een man of 40 aan, verdeeld in meerdere groepen. Er was geen sprake van een vechtpartij, maar wel van een verhitte sfeer. Onder de aanwezigen bevond zich een groep van 17 Rotterdammers, die in Lochem was in verband met een hockeywedstrijd. De politie heeft alle aanwezigen verzocht weg te gaan. Twee mannen, een 23-jarige man uit Amsterdam en een 25-jarige man uit Lochem, gaven hieraan geen gevolg. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het poltiiebureau van Zutphen, waar ze werden voorgeleid en na verhoor zijn heengezonden.

Didam - Eigenaar aangereden auto gezocht

De politie is op zoek naar de eigenaresse van een robijnrode/paarse Mazda 323, die woendagmiddag geparkeerd stond aan de Spoorstraat/Wilhelminastraat/Hogenendseweg in Didam, Een getuige zag dat deze auto aan de rechterachterzijde werd aangereden door een automobilist, die hierna doorreed. De getuige noteerde het kenteken. Voordat de getuige een briefje met deze gegevens onder de ruitenwisser van de aangereden Mazda had kunnen leggen, was deze auto echter al weg. De eigenaresse van de Mazda kan contact opnemen met de politie in Didam, tel. 099-8844.

Winterswijk - Fietster aangereden

Een 78-jarige vrouw uit Lichtenvoorde is vrijdagmiddag 7 april gewond geraakt in Winterswijk nadat zij was aangereden. De vrouw fietste omstreeks 15.15 uur over de kruising Dingstraat/Het Weurden en werd geschept door de auto van een 20-jarige man uit Winterswijk. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

Doetinchem - Belediging ambtenaar in fucntie

Een 21-jarige man uit Ulft is zaterdag 8 april omstreeks 04.40 uur in de Doetinchemse binnenstad aangehouden in verband met belediging van een politieambtenaar in functie. De man was omstreeks 02.00 uur uit een horeca-etablissement gezet en wilde weer naar binnen om zijn jas te halen. De portier vond dit niet goed en bood aan om de jas te halen. De man gaf de portier hierop een stomp in zijn maag. Hierna bleef de man zich hinderlijk gedragen, ook richting de gearriveerde politie. Hij schold de politiemensen meermalen uit, waarna hij werd aangehouden. De man krijgt een bekeuring voor het beledigen.

EINDE BERICHTEN

---- --