Politie Zeeland


---

Z-1456-2006 Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd
Rond 02.25 uur vannacht werd het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige jongen uit Terneuzen.
Hij reed over de Glacisweg in Hulst toen hij werd staandegehouden door surveillerende agenten. Zij hadden de auto heel langzaam zien rijden over de Glacisweg, daarom was de auto hen opgevallen. De bestuurder moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij ruim twee maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs, dat hij nog geen half jaar in zijn bezit had, inleveren en kreeg een dagvaarding mee naar huis. Hij mag zich binnenkort bij een rechter verantwoorden.

W-1457-2006 Dronken bromfietser krijgt rijverbod
Omstreeks 02.49 uur vannacht is een 20-jarige Middelburgse bromfietsster betrapt op het rijden onder invloed.
De vrouw werd gecontroleerd op de Langeviele in Middelburg en moest een blaastest ondergaan. Zij verklaarde drie biertjes te hebben gedronken. Uit de blaastest bleek dat zij bijna drie maal zoveel had gedronken dan is toegestaan. De vrouw kreeg een rijverbod van negen uur. Uit onderzoek bleek dat zij al eens eerder voor hetzelfde feit was veroordeeld.

Aanvulling op bericht O-1454-2006
De automobilist uit de gemeente Reimerswaal, die bekeurd werd, omdat hij zonder rijbewijs een auto bestuurde, werd betrapt in Krabbendijke, in de Dorpsstraat.

W-1458-2006 Aangehouden wegens belediging
Omstreeks 01.20 uur vannacht zijn twee mannen (van 29 en 26 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Veere) aangehouden wegens belediging en belemmering bij een aanhouding.
De 29-jarige man vond het nodig om surveillerende agenten te beledigen toen hij uit een cafe kwam. Hierop werd hij aangesproken door de agenten en toen beledigde hij de agenten nog een keer. Toen vonden de agenten het genoeg en de man werd aangehouden. Hierop begon de 26-jarige zich met de zaak te bemoeien en trachtte zijn vriend aan zijn aanhouding te onttrekken. Twee collega's van de agenten kwamen ter plaatse en beide verdachten konden worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de 26-jarige heengezonden. De 29-jarige man weigerde elke medewerking en is ingesloten in het huis van bewaring. Hij wordt vanmorgen verder verhoord. Beiden krijgen een proces-verbaal voor hun aandeel.

W-1459-2006 Deur vernield
Van een woning aan de Klaverakker in Arnemuiden werd vannacht, tussen 02.00 en 07.00 uur, een ruit van een deur vernield.
De ruit werd ingeslagen met, vermoedelijk, een hard voorwerp. Hierdoor beschadigde ook de deurpost. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Z-1460-2006 Ramen ingeslagen
Van een pand aan de Axelsestraat in Terneuzen werden vannacht twee ramen vernield.
Een schadebedrag is nog niet bekend.

---- --