Gemeente Eindhoven


Persbericht 8 april 2006

Belangrijke vorderingen in de collegeonderhandelingen

De onderhandelaars van PvdA, CDA en SP hebben vandaag onder begeleiding van formateur, mevrouw Margriet Meindertsma, belangrijke vorderingen gemaakt in de collegeonderhandelingen.

Zo is er overeenstemming bereikt over de omvang en de getalsmatige zetelverdeling van het college. De onderhandelaars zijn het er samen over eens geworden, dat naast de burgemeester het college van burgemeester en wethouders zal gaan bestaan uit 4 leden, te weten 2 van de PvdA, 1 van het CDA en 1 van de SP. Zij hebben hiermee gekozen voor een compact en slagvaardig college, passend bij een moderne bestuursstijl binnen het dualisme.

Verder is er een zorgvuldige procedure afgesproken rond de kandidaatstelling van de wethouders. De 3 fractievoorzitters zullen binnenkort gezamenlijk onder leiding van de formateur gesprekken voeren met de kandidaten.

Voorts is er uitgebreid en wederom constructief gesproken over de inhoud van een te bereiken coalitieakkoord. Op een aantal onderwerpen is overeenstemming bereikt. Nog niet alle themaâs zijn echter aan de orde geweest. De gesprekken worden daarom woensdag 12 april voortgezet. Dan dienen ook de financiële doorberekeningen en de nadere uitwerkingen beschikbaar te zijn van de voorstellen die deze week door de politieke werkgroepen zijn opgesteld. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven