2e persbericht van zaterdag 8 april 2006

Eindhoven, 08-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na vernieling ruit voordeur ex

Bij zijn woning in Stratum is zaterdag rond 8.20 uur een 33-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die ochtend een ruit van de voordeur van de woning van zijn 30-jarige ex-vriendin in Tongelre hebben vernield. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Getuigen dragen verdachte over aan politie

Op de Geldropseweg is zaterdag net na middernacht een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou op de, aan de Petrus Canisiuslaan, geparkeerde auto van een 18-jarige vrouw uit Eindhoven hebben geslagen. De vrouw werd wakker en ging samen met haar vader achter de verdachte aan. Op de Geldropseweg kon de man uiteindelijk na hevig verzet in de kraag gegrepen worden en werd hij overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De auto van de vrouw liep lakschade en enkele deukjes op. De verdachte is voor verder onderzoek vastgezet.

Eindhoven: Man aangehouden na slaan vriendin

In zijn woning in Strijp is zaterdag rond 11.30 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan van zijn vriendin eerder die ochtend. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van heling aangehouden

Op de Vuurdoornstraat zijn zaterdag rond 14.10 uur een 34-jarige Eindhovenaar en een 39-jarige vrouw uit het Belgische Hamont-Achel aangehouden. Bij een controle trof de politie in de auto van het duo vier spijkerbroeken met beveiligingslabels, twee camcorders en een laptop aan. De twee worden verdacht van heling en zijn voor verder onderzoek vastgezet.

Helmond: Aanhouding na vernieling en bedreiging

In een woning in het centrum van Helmond is vrijdag rond 20.15 uur een 35-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een raam van de voordeur van de woning van een 67-jarige man in diezelfde straat hebben vernield. Vervolgens is hij de woning binnengedrongen en bedreigde het slachtoffer met een mes om zo aan geld te komen. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Beek en Donk: Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Op de Otterweg is zaterdag rond 3.15 uur een 58-jarige automobilist uit Mariahout aangehouden. De man had teveel gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van bijna 1,65 uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren bij de politie. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Fietser gewond

Op de Hogeweg is zaterdag rond 11.45 uur een 46-jarige fietser uit Deurne aangereden door een 46-jarige automobilist uit Twistringen. De automobilist reed over de Hogeweg en reed aan de rechterkant van de weg een inrit in. Hierbij schepte hij de fietser die in dezelfde richting over de Hogeweg reed. De man is met verwondingen aan been en schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Geldrop: Beroving

Op het Emopad is vrijdag rond 22.00 uur een jongen van 16 jaar uit Geldrop beroofd. De jongen werd op zijn fiets klemgereden door twee bromfietsers. De passagier van één van de bromfietsers bedreigde de jongen met een mes en eiste zijn mobiele telefoon en geld. De jongen had alleen een mobiele telefoon en gaf deze af. Vervolgens zijn de daders weggereden.

Heeze: Man beroofd van mobiele telefoon

Op de Oude Baan is vrijdag rond 23.00 uur een 34-jarige man uit Geldrop beroofd. De man was met de fiets. Plotseling kwamen twee bromfietsen naast hem rijden. De bestuurder van één van de bromfietsen had een vuurwapen in zijn hand en de bijrijder een mes. De man moest onder bedreiging zijn mobiele telefoon afgeven. Hierop zijn de bromfietsers weer vertrokken.

Son en Breugel: Dronken automobilist rijdt weg na aanrijding

In zijn woning in Breugel is vrijdag net voor middernacht een 48-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding met zijn auto op de Nieuwstraat tegen een paaltje zijn gebotst en vervolgens tegen een boom. Hierop is de man weggereden. Getuigen waarschuwden de politie, die de man vervolgens thuis aantrof. Verder onderzoek wees uit dat de verdachte gedronken had. Bij hem werd een promillage van
1,20 gemeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Beeldscherm gestolen bij inbraak

In een bedrijf aan de Ekkersrijt 7000 is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een ruit van het pand werd vernield. Weggenomen werd een computerbeeldscherm.

Valkenswaard: Verdachte aangehouden na vernieling

Op de Markt is zaterdag rond 00.40 uur een 21-jarige man uit het Belgische Meerhout aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een toegangsdeur van een horecagelegenheid. Dit gebeurde nadat de verdachte uit de horecagelegenheid was gezet. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.