Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 8 april

* OVERVAL OP TABAKSSHOP
SCHIEDAM - De recherche van district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in naar een overval op een tabaksshop aan de P.J. Troelstralaan. Twee mannen overvielen vrijdagmorgen rond zeven uur de 61-jarige eigenaresse. Eén verdachte kwam de winkel binnen en vroeg om een pakje sigaretten. Vervolgens kwam een tweede verdachte de zaak binnen en sprong over de toonbank. Hierop wilde de eigenaresse vluchten. Zij werd echter hardhandig vastgepakt waarna zij op de grond werd gesmeten. Nadat de overvallers diverse telefoonkaarten hadden gepakt gingen zij er vandoor.


* BROER VERWOND ZUS MET MES
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van district Oost heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag, een 56-jarige Surinamer aangehouden nadat hij, in een woning aan de Beemsterhoek, zijn 41-jarige zus had verwond met een mes.
Beiden waren op bezoek in Capelle toen zij rond drie uur onenigheid kregen. Tijdens deze onenigheid heeft de man een mes gepakt en hiermee zijn zus bedreigd. Toen de vrouw zich verweerde werd zij verwond door het mes. Zij is voor behandeling overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht.


* ASO-CONTROLES GEHOUDEN
VLAARDINGEN/ SCHIEDAM/ MAASSLUIS/ ROTTERDAM- Politiepersoneel heeft, om de overlast te verkleinen en de verkeersveiligheid te vergroten, vrijdagmiddag en -avond in Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en Rotterdam een ASO-controle gehouden. Tijdens de controle in Vlaardingen die vrijdag tussen twee uur en negen uur plaatsvond werden 29 bromfietsers gecontroleerd. In totaal werden 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder ander het niet goed dragen van de helm, het overschrijden van de maximum constructiesnelheid, het niet in het bezit hebben van een bromfietscertificaat en het rijden zonder goede reminrichting. Tevens werden drie ASO-brieven uitgereikt. Op de Burgemeester Baumannlaan in Rotterdam werden vrijdagmiddag 45 bromfietsers gecontroleerd. Hier werden 30 processen-verbaal en twee ASO-brieven uitgereikt.