Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting 055 - 548 66 48

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

08 april 2006

Epe - Villa afgebrand

Een kapitale villa aan de Tongerenseweg in Epe is gistereravond in vlammen opgegaan. Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand in de woning aanwezig. De brandweer slaagde er in om de uitslaande brand te blussen maar kon niet voorkomen dat de woning compleet verwoest werd. Politie, brandweer, gemeente en andere hulpverlenende instanties waren gisteravond naar de Tongerenseweg gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Ermelo - Dronken achter het stuur

De politie heeft zaterdag 8 april omstreeks 02.20 uur tijdens een surveillance rondom het centrum van Ermelo, een 44-jarige inwoner van Ermelo aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden op de Van Beekweg. Na een blaastest werd hij meegenomen naar het politiebureau waar zijn alcoholpromillage werd bepaald: 1,6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Fietsendieven aangehouden

De politie heeft zaterdag 8 april omstreeks 01.00 uur in Harderwijk twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De mannen, een 25-jarige man uit Kampen en een 30-jarige man uit Ermelo probeerden het slot van een fiets open te krijgen in de Bruggestraat in Harderwijk. Ze werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Ermelo - Bromfietser gewond

Een 39-jarige bromfietser uit Ermelo is zaterdag 8 april omstreeks 01.30 uur de macht over het stuur kwijtgeraakt op de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. Dat gebeurde nadat hij over een verkeersdrempel reed. Hij raakte een paaltje in de berm en kwam in de greppel tot stilstand. Zijn 35-jarige passagier uit Ermelo was op het wegdek gevallen. De bromfietser moest een blaastest afleggen en uit de ademanalyse bleek dat hij een promillage van 1,9 had. Omdat de man klaagde over pijn, werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.

Harderwijk - Vernielingen tijdens uitgaangsnacht

De politie heeft zaterdag 8 april twee inwoners van Harderwijk (18 en 21 jaar) aangehouden die ervan verdacht worden vernielingen te hebben gepleegd. De verdachten zouden in totaal negen auto's beschadigd te hebben aan de Stationslaan, Oranjelaan en Churchillaan hebben vernield. Ook zouden zij een motorfiets hebben omgegooid. De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen.

Vaassen - Verkeersongeval met letsel Een 20-jarige man uit Vaassen heeft vrijdagavond 7 april een verkeersongeval gehad in Vaassen. Hij reed omstreeks 20.00 uur vrijdag 7 april vanuit de richting van de Vaassensebinnenweg in de richting van Vaassen. Hij verloor de controle over zijn voertuig waarna hij in een slip raakte en over de kop sloeg. De bestuurder was ongedeerd uit het voertuig gestapt maar zijn 26-jarige passagier uit Nunspeet moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Nunspeet - Algemene verkeerscontrole

De politie heeft vrijdag 7 april vanaf de namiddag tot in de vroege avond een algemene verkeerscontrole gehouden in Nunspeet. Zowel op de Eperweg, Nijverheidsweg als de Harderwijkerweg werden in totaal 50 bestuurders op alcohol getest. Geen enkele bestuurder moest bekeurd worden voor rijden onder invloed van alcohol. Wel schreef de politie drie bonnen uit voor het niet dragen van een gordel; 2 voor het niet handsfree bellen; 1 voor het niet tonen van een bromfietscertificaat; 1 voor het niet tonen van een rijbewijs en 3 voor het niet voeren van fietsverlichting. Tenslotte kreeg een bestuurder van een bromfiets een bekeuring omdat het vermogen van zijn voertuig te groot was.

EINDE BERICHTEN

---- --