Ingezonden persbericht

Jan Lammers - Racing for Holland

Racing for Holland tevreden met derde startplaats 1000 km Istanbul

Racing for Holland start zondag de 1000 km van Istanbul vanaf een derde plaats. De race op het Turkse circuit is tevens de openingswedstrijd voor de Le Mans Series (voorheen Le Mans Endurance Series) Jan Lammers reed met de Dome S101hb Mugen, voorzien van het opvallende voetbalpatroon, tijdens de 20 minuten durende kwalificatie een snelste tijd van 1'42.140.

Racing for Holland is het gehele weekend al in de top van het klassement te vinden, met een zesde, vijfde en vierde plaats in de drie vrije trainingen.

Lammers, die samen met Alex Yoong het LMS seizoen rijdt, was gezien de technische problemen waar het team tegenaan liep tijdens het eerste raceweekend van het seizoen tevreden met het resultaat van de kwalificatie.

"Tot nu toe hebben we continu problemen gehad met de startmotor en de kabelboom. We hebben dit jaar een nieuwe motor en daar hoort ook een nieuwe kabelboom bij. Bij ons speelt dat het probleem ergens in de elektronica zit, maar dat we tegelijkertijd die elektronica nodig hebben om de oorzaak te achterhalen. Dat is dus eigenlijk dubbelop. De afgelopen dagen tastten we een beetje in het duister hierover en hebben we veelvuldig van alles vervangen. Vlak voor de kwalificatie hebben we dat ook weer gedaan. De auto was op sommige delen van de baan exceptioneel goed, op andere stukken verloor ik weer. Na de kwalificatie kwamen we erachter dat er een schokbreker afgebroken was, waardoor de voorwielen veel blokkeerden. Maar al met al tevreden met het resultaat. De samenwerking met Dome en Dunlop is erg goed en we hopen daar nog meer mee te kunnen doen. Als we geen problemen met de startmotor hebben morgen kunnen we echt gelijkwaardig meedoen in de race. Voor de volgende race hebben we in ieder geval alle elektronica goed", aldus Lammers die erg te spreken is over zijn teamgenoot Alex Yoong. "Alex doet het super, maar dat hadden we in Paul Ricard al gezien. Er zit nauwelijks verschil tussen onze tijden. We hadden afgesproken dat ik de kwalificatie zou doen. Alex doet morgen de warm up en de start van de race".

Zondagochtend begint de 1000 km race op het circuit van Istanbul om 10.30 uur lokale tijd.

(foto's; planetlemans.com)

Copyright 1999-2004 Pepper.nl