Landelijke Studenten Vakbond


Demonstratie tegen het huurbeleid

Onder het motto 'houd huren betaalbaar' werd er zaterdag 8 april een demonstratie op de dam in Amsterdam georganiseerd. De betogers, waaronder Jonathan Mijs, de voorzitter van de LSVb, lieten hun stem horen tegen het huurbeleid van minister Dekker, wat inhoudt dat de huren per 1 januari volgend jaar geleidelijk worden vrijgegeven.

Ongeveer vijfduizend demonstranten verzamelden zich op de dam in Amsterdam. De gehele linkse oppositie, in de persoon van onder andere Wouter Bos, Femke Halsema en Harry van Bommel, steunde de demonstratie en voegden zich bij de boze huurders.

Ook minister Dekker was aanwezig. De demonstranten hebben echter alleen een glimp van haar kunnen opvangen, omdat zij snel achter de coulissen verdween om een petitie van huurders van de woonbond in ontvangst te nemen. Minister Dekker zag er het nut niet van in om de demonstranten te woord te staan en leek niet overtuigd van de argumenten van de oppositie en de woonbond. Op www.reageerbuis.com is een filmpje over de demonstratie te zien waarin een sfeerverslag wordt gegeven en de zaak haarfijn uit de doeken wordt gedaan.

Naast de Woonbond is demonstratie georganiseerd door onder andere FNV Bondgenoten en door ouderen- en minderhedenorganisaties. Ook de Landelijke Studenten Vakbond nam plaats in het actiecomité. Jonathan Mijs, de voorzitter van de LSVb, maakt zich ernstige zorgen om de positie van de student als de plannen van minister doorgang zouden vinden.