Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 10 april

* POLITIE HOUDT VERDACHTE WONINGINBRAKEN AAN

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben maandagochtend een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden na een woninginbraak. De bewoners van een woning aan de Fideliolaan hoorden rond vijf uur geluiden in hun woning. Toen zij beneden kwamen, bleek dat er in hun woning was ingebroken. Onbekenden hadden onder meer een digitale camera en sleutels uit de woning weggenomen. Gealarmeerd politiepersoneel stelde een onderzoek in de omgeving in en trof hierbij een man aan die ervandoor ging toen hij de politiewagen zag. Na een achtervolging werd de 20-jarige Rotterdammer op het Lohengrinhof aangehouden. Bij de verdachte en in de omgeving werden een aantal digitale camera's, munten, sieraden en sleutels aangetroffen. De verdachte is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Uitgave zondag 9 april

* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Feyenoord-Ridderster heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie Rotterdammers aangehouden. De verdachten waren betrokken bij een vechtpartij op de Huniadijk waarbij een 25-jarige Capellenaar zwaar gewond was geraakt. Het slachtoffer werd vermoedelijk met een kapot geslagen fles in zijn gezicht gestoken. Hierdoor liep hij ernstige verwondingen op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus MC. De drie verdachten, 19, 19 en 16 jaar oud, werden ingesloten voor verhoor. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht.


* JONGE JOYRIDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid heeft vrijdagavond een 15-jarige Rotterdammer aangehouden die op de motor c.q. bromscooter van zijn vader reed.
De jongen werd rond elf uur op de Vaanweg aangehouden toen hij ging tanken. Politiepersoneel zag de jongen, die zonder helm reed en geen kentekenplaat op de motor voerde, over de Vaanweg rijden. Tevens reed de jongeman zonder verlichting en negeerde met hoge snelheid een rood verkeerslicht.
Nadat de jongen zijn benzine had afgerekend werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau Daar bleek dat hij de motor uit de schuur had weggenomen. Ook bleek de motor niet verzekerd. De motor werd uit het verkeer genomen voor nader onderzoek.

DRIE FRANSEN AANGEHOUDEN VOOR BEZIT SOFTDRUGS

BRIELLE - Politiepersoneel van district De Eilanden heeft tijdens een controle drie Fransen aangehouden die met elkaar 36 gram softdrugs in hun bezit hadden. Het drietal werd zaterdagmiddag rond kwart over vijf, in een auto, op de N57 aangetroffen. Op het dashboard lagen diverse zakjes weed. Na doorzoeking van de auto bleken de drie in totaal 36 gram in hun bezit te hebben. Na overleg met het Openbaar Ministerie kregen de verdachten elk een boete va 70 euro. Daarnaast werden de verdovende middelen in beslag genomen. De boete werd door de verdachten direct betaald, waarna zij werden heengezonden.