Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 10 april 2006

Inbraak in bedrijf

BERGEN OP ZOOM: In een bedrijf aan de Drebbelstraat is afgelopen weekend ingebroken. Zondagmiddag rond 17:30 uur werd bij het bedrijf het inbraakalarm geactiveerd. Toen de sleutelhouder van het pand en de politie enkele minuten later ter plaatse kwamen, bleek er te zijn ingebroken. De dader was al gevlogen. Om het pad binnen te komen is een schuifpui opengebroken. De buit bestaat uit computerkasten.

Politie onderzoekt mishandeling

ROOSENDAAL: Een 46-jarige inwoner van Roosendaal heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De Roosendaler fietste zondagavond rond 18:00 uur via de Wouwseweg en de Rubenslaan in de richting van de Burgmeester Freijterslaan in Roosendaal. Op de Rubenslaan zag hij twee jongens die folders rondbrachten het fietspad over steken. Om een aanrijding te voorkomen belde de man met zijn fietsbel om het tweetal op zijn doorkomst te attenderen. Toen de man hen voorbij fietste maakte een van hen een trappende beweging naar zijn fiets. De man stapte af om het duo aan te spreken over hun gedrag, wat uitliep op woorden. Een derde onbekend gebleven persoon bemoeide zich vervolgens met het meningsverschil en spoot met een spuitbusje, vermoedelijk gevuld met pepperspray, in het gezicht van de Roosendaler.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Hoogstraat is zondag op klaar lichte dag ingebroken. Het vermoeden bestaat dat de dader binnen is gekomen door middel van flipperen. De dader plaatst bij deze methode een bankpasje ter hoogte van het slot tussen de deur die niet op het nachtslot zit. De deur is dan vrij simpel en zonder schade te openen. Met een sleutelbos die bij de inbraak werd buitgemaakt is vervolgens een personenauto van de bewoner uit de garage aan de Franciscusberg gestolen. De zwarte BMW X5 met het kenteken 77-LS-DV is door de politie internationaal gesignaleerd. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: In een flatwoning aan de Groeshof is afgelopen weekend ingebroken. De dader forceerde de deur op de 9^e verdieping met een breekvoorwerp. De buit bestaat uit een televisie, DVD-speler en een videocamera. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Inbraken in bedrijf

HALSTEREN: In een bedrijf aan de Canadaweg is afgelopen weekend ingebroken. Zondagmiddag rond 21:00 uur ging het alarm af in het gebouw. Toen het beveiligingsbedrijf en de politie ter plaatse kwamen bleek dat een ruit was geforceerd en dat de dader er vandoor was gegaan met 10 systeemkasten uit de kantoorruimtes. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen. ROOSENDAAL: Bij een bedrijf aan de Burgemeester Freijterslaan is afgelopen weekend ingebroken. De dader is het pand binnengekomen door een lichtkoepel op het platte dak van het bedrijf. De buit bestaat uit meerdere TFT-schermen, digitale cameras en MP3 spelers. Aan de technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voer

Auteur: Henk Snepvangers