Gemeente Den Haag

De afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Den Haag start woensdag 10 mei 2006 met de cursus 'Opvoeden Zó!'. Deze cursus biedt ouders met kinderen in de leeftijd van ongeveer 2 tot 12 jaar ondersteuning bij de opvoeding. De eerste bijeenkomst is op 10 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur aan de Eksterhof 3 in Ypenburg, Den Haag. Dit is nabij Basisschool De Notenkraker. De andere cursusdata zijn 17 mei, 24 mei, 31 mei en 7 juni 2006. De cursus kost 6,- in totaal.

Het opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook moeilijk. Wat doe je bijvoorbeeld als kinderen niet willen luisteren? Hoe kan je ervoor zorgen dat kinderen vaker leuke dingen doen? Is het normaal om de hele dag politieagent te moeten spelen? Iedere ouder wel eens behoefte aan steun of advies. In de cursus 'Opvoeden Zó' is er onder meer aandacht voor het prijzen, verbieden en belonen van kinderen. Het doel van de cursus is ouders ervan te overtuigen dat ze zelf het gedrag van hun kind(eren) kunnen beïnvloeden en bijsturen.

Belangstellenden kunnen zich telefonisch of schriftelijk opgeven bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg, telefoon 015 - 361 8754, Eksterhof 3, 2496 HT in Den Haag. Meer informatie over de cursus is ook verkrijgbaar op dit adres.