Ingezonden persbericht


http://www.rodamco.com/Group/English/4.0+News+and+media/4.1+Press+releases+and+news/PR+100406+New+Bond+Issue.htm

PERSBERICHT

RODAMCO EUROPE KONDIGT NIEUWE OBLIGATIELENINGEN AAN

Rotterdam, 10 april 2006 ­ Rodamco Europe N.V., de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en manager in de Europese winkelsector, heeft ABN AMRO Bank N.V. en J.P. Morgan Securities Ltd. gemandateerd als bookrunners voor een nieuwe benchmark vastrentende obligatielening. De opbrengst zal worden aangewend om bestaande kortetermijnleningen te herfinancieren en voor algemene bedrijfsdoeleinden.

De transactie zal, afhankelijk van marktomstandigheden, na een te houden conference call met investeerders, op de markt worden gebracht. De obligatielening zal worden uitgegeven onder het 2,5 miljard Euro Medium Term Note (EMTN) programma van Rodamco Europe. De obligatielening zal door Rodamco Sverige AB worden uitgegeven onder de garantie van Rodamco Europe N.V.

BEDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Topkwaliteit winkels en winkelcentra maken samen 90% uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van 9,1 miljard. Rodamco Europe is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra die vooral te vinden zijn in de thuisregio's in Nederland & België, Scandinavïe, Frankrijk, Spanje en CentraalEuropa. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een single Arating met een stabiele outlook van Standard & Poor's. Rodamco Europe NV is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en kwalificeert als een Fiscale Beleggings Instelling (FBI) onder Nederlandse wetgeving. Daarnaast is Rodamco Europe aan te merken als een Sociétés d'investissements immobiliers cotées (SIIC) onder Franse wetgeving. Indien voldaan is aan alle voorwaarden die gelden onder de FBI en SIIC regimes, is er geen vennootschapsbelasting verschuldigd in Nederland en Frankrijk. Rodamco Europe heeft een notering aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is Euronext 100 onderneming, opgenomen in de Euronext AEX Index (AEX) en in de MSCI World Index. Voor meer informatie over Rodamco Europe, zie de website www.rodamco.com. De website bevat onder andere de presentatie voor investeerders gerelateerd aan dit persbericht.

(volgende pagina)

Noot voor de redactie,