Ingezonden persbericht


Persbericht

Tilburger helpt 2000 kinderen in Kenia aan nieuwe lesboeken

Tilburger Marcel Waijers heeft door zijn persoonlijk record te verbeteren in de Rotterdamse marathon gezorgd voor nieuwe schoolboeken voor 2000 Keniaanse schoolkinderen. De loper van Roadrunners Tilburg was door de Tilburgse stichting Elimu Mount Elgon uitgedaagd om zijn persoonlijke record te verbeteren. Dat lukte afgelopen zondag en de stichting ontving dankzij Marcel Waijers een prachtig bedrag van 1500 euro aan sponsorgelden. Dat is zelfs meer dan de 1200 euro waarmee de stichting 2000 basisschoolleerlingen in Kenia van nieuwe schoolboeken kan voorzien. Het extra geld wordt besteed aan nieuwe boeken voor de bibliotheek in de school. Stichting Elimu bedankt iedereen voor de vele financiële en morele steun die deze gift mogelijk hebben gemaakt. Marcel Waijers doet verslag van zijn marathon op: http://www.elimumountelgon.nl/marcel-loopt-marathon-en-zoekt-sponsoren-voor-lesb_30.html

De Andersen Nursery en Primary School is in 1999 opgericht door de Nederlandse arts Bea Andersen. In het arme plattelandsgebied rond Kitale ontbrak tot 1999 elke vorm van onderwijs. Inmiddels is de school uitgegroeid tot een volledige lagere school met 660 leerlingen verdeeld over 11 klassen. Voor het eerst in hun leven krijgen de kinderen uit Kitale dagelijks onderwijs. In 2007 krijgen de eerste 60 kinderen hun basisschooldiploma.

Vorig jaar organiseerde Elimu tijdens de laatste editie van de Meimarkt een verkoop van tweedehands kinderkleding. Met die opbrengst werden in Kenia drie kleuterlokalen gebouwd. Met de lesaccommodatie op orde is het tijd om de leerlingen te voorzien van goed lesmateriaal. Want elk kind heeft recht op goed onderwijs! Om deze doelstelling te bereiken is veel Tilburgse hulp nodig.

Noot voor de redactie.