Gemeente Amsterdam



Bijlmerzorg onder één dak

6 april 2006
-
Stadsdeel Zuidoost

Samen werken aan verbetering van de zorg in de Amsterdamse Bijlmermeer; dat is één van de doelstellingen van de twee nieuwe locaties op de Bijlmerdreef. Het gaat hierbij om het nieuwe Gezondheidscentrum Klein Gooioord en het nieuwe Ouder en Kindcentrum die op 11 april officieel worden geopend.

Het gebouw staat in het hart van de wijk en biedt zowel onderdak aan een centrum voor georganiseerde eerstelijnszorg, waaronder huisartsenzorg, als aan een Ouder en Kindcentrum. De openingshandeling voor de twee centra wordt verricht door de stadsdeelvoorzitter van Zuidoost, Elvira Sweet.

Nieuwe zorgprogramma's

De combinatie van de beide voorzieningen is een aanwinst voor de Bijlmermeer. Door de nauwe samenwerking tussen het gezondheidscentrum en het Ouder en Kindcentrum verwachten de beide organisaties veel te bereiken op het gebied van preventie, vroegsignalering en zorgvernieuwing. Het ontwikkelen van nieuwe zorgprogramma's, afgestemd op de bewoners van de Bijlmer, staat hoog op de agenda.

Aanwinst voor Zuidoost

Het Gezondheidscentrum en het Ouder en Kindcentrum liggen aan de Bijlmerdreef en maken deel uit van de nieuwbouw bij de flat Gooioord. Stadsdeel Zuidoost is er trots op dat de centra zich hier hebben gevestigd. "Een aanwinst voor Amsterdam Zuidoost", aldus stadsdeelvoorzitter Sweet.

Ook Woningstichting Rochdale, de eigenaar van het complex, is blij met het resultaat. Behalve aan de vernieuwing van de Bijlmermeer heeft de corporatie nu ook indirect een bijdrage geleverd aan de verbetering van de gezondheidszorg in de wijk.