Europese bijdrage voor De Witte Olifant

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben een Europese bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het project "De Witte Olifant 2006". Het gaat om een bijdrage van maximaal 25.000 euro. Het project kost in totaal 50.000 euro.

De Witte Olifant is een atelier in Almere voor kunstenaars met een verstandelijke handicap. Met de Europese bijdrage kunnen acht getalenteerde mensen met een verstandelijke handicap bij De Witte Olifant onder leiding van professionele kunstenaars leren zo zelfstandig mogelijk als kunstenaar te werken. Verschillende disciplines komen aan bod, zoals tekenen, schilderen, ruimtelijk werken en fotografie. De aankomend kunstenaars leren bovendien hun werk te documenteren en te presenteren. Verder zullen zij deelnemen aan workshops en musea en ateliers bezoeken.

Door middel van deze opleiding wil De Witte Olifant de integratie van mensen met een verstandelijke handicap in de maatschappij bevorderen. Niet hun handicap, maar hun kwaliteiten dienen voorop te staan. Het streven van het project is dat er een aantal deelnemers zelfstandig wordt en eigen inkomsten kan verwerven met hun kunst.

De gemeente Almere steunt het project, dat een looptijd heeft van 1 januari tot en met 31 december 2006, met een bijdrage van bijna 25.000 euro. De Witte Olifant is in januari 2003 van start gegaan en heeft toen ook een Europese bijdrage ontvangen.