Gemeente Drechterland

11-4-2006

Roeivereniging in de maak

Wie er van houdt om op het water te zijn, heeft vast wel eens in een kano, roeisloep of zeilboot gezeten. Een van deze activiteiten, de roeisport, is zeer aantrekkelijk voor mensen die graag op het water actief willen zijn.

Het is een sport voor jong en oud waarbij er op elk niveau wedstrijdmogelijkheden zijn, maar je kunt ook een rustig toertochtje maken over de mooie Hollandse wateren. Bovendien is het een erg gezonde sport. Iedereen kan leren roeien, het is niet belastend voor gewrichten en het is een goede sport voor mensen die fit willen worden en aan hun conditie willen werken.

Voor iedereen die dit aantrekkelijk vindt komt er nu een goede mogelijkheid: geef u zelf of uw organisatie op als lid van Roeivereniging âDe Streekâ in oprichting. Om te beginnen kan er dan een locatie komen in de omgeving tussen Medemblik en Hoogkarspel. Bij voldoende interesse kunnen er ook elders locaties komen, bijvoorbeeld voor zeeroeien, bij de Westfriese havens.
Het oprichtingsbestuur stelt zich voor op den duur een samenhangend regionaal aanbod van recreatie-, wedstrijd-, zee- en schoolroeien te ontwikkelen.

Om deze vereniging van de grond te krijgen is Sportservice VDM een inventarisatie aan het maken van de belangstelling. Wilt u leren roeien of kan u al roeien en zou dat graag weer eens willen doen, meld u dan aan bij Sportservice VDM. Bent u gymleraar aan een middelbare school en geïnteresseerd in de roeisport voor scholieren? Meldt uw organisatie bij ons aan. Wilt u helpen bij de oprichting en alle zaken die daarvoor geregeld moeten worden? Geef u op, want elke hulp is welkom. U kunt hiervoor contact opnemen met Jantine Kloppenburg van Sportservice VDM, 0229-287707 of Elise van de Veen, sportservice Noord-Holland en VDM, 023-5319475 of
evandeveen@sportservicenoordholland.nl