Persberichten Eemland zuid, 11.10 uur

Utrecht, 11-04-2006

Jongens aangehouden op bouwterrein

AMERSFOORT Twee jongen (15 en 16) uit Amersfoort zijn maandagavond aangehouden op een bouwterrein aan de Forel/Karper. Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie een melding dat op het terrein een aantal jongeren aan het klieren waren in de grote Woontoren in aanbouw. Toen de agenten arriveerden, zagen zij de twee jongen goederen vanaf het bouwterrein slepen. Twee andere verdachte wisten te ontkomen. De jongens zijn ingesloten voor verhoor. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Fietsendief gepakt

AMERSFOORT Een 37-jarige Amersfoorter is maandagavond aangehouden voor fietsendiefstal. Na een melding omstreeks 20.00 uur zagen agenten hoe de verdachte op de Stadsring in de weer was met twee fietsen en een steekkarretje voor kratten. Met behulp van houten planken had hij de fietsen, waarvan er een op slot stond, aan elkaar gebonden. Het geheel wilde hij vervoeren met het krattenkarretje, dat bleek te zijn gestolen bij een nabijgelegen winkel. De fiets van de verdachte bleek een week eerder te zijn gestolen. De fiets die op slot was, zou volgens de Amersfoorter van een bekende zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

HOOGLAND Op de Bunschoterstraat heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie maandagavond een snelheidscontrole gehouden. Tussen 20.00 en 22.00 uur passeerden 840 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 88 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 150 kilometer per uur (!), waar maximaal 80 mag worden gereden.