Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DORDRECHT, 10 april 2006

Toelating opent nieuwe wegen voor hulpverlening

Stichting Chris verkrijgt toelating tot AWBZ

Dordrecht - Stichting Chris, de landelijke, christelijke organisatie voor kinder -en jeugdhulp, heeft van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) met ingang van 1april jl. toelating verkregen tot de AWBZ. De toelating geldt voor 'ondersteunende begeleiding, activerende begeleiding en behandeling'. Chris verwacht dat er nu meer financiële ruimte komt om de hulpverlening uit te breiden.

Stichting Chris liep al jaren aan tegen de grenzen van haar mogelijkheden om kinderen en tieners te helpen. Er was geen geld om meer hulpverleners in dienst te nemen. In overleg met het zorgkantoor dat verantwoordelijk is voor de financiering van de aangeboden hulp, hoopt Stichting Chris nu productieafspraken te kunnen maken om het aantal uren dat beschikbaar is voor directe hulpverlening fors uit te breiden.

"Nu we de onderhandelingen met het zorgkantoor kunnen openen, lijken er mogelijkheden te komen om meer hulpverleners in dienst te nemen en dus meer kinderen en tieners te helpen", aldus Chris-directeur Rob Hondsmerk. "De problemen in de jeugdzorg met ellenlange wachtlijsten zijn genoegzaam bekend en we zijn blij dat we in staat worden gesteld om, juist vanuit onze identiteit, iets aan die wachtlijsten te doen."

Stichting Chris is vanaf het begin van haar bestaan, nu ruim zestien jaar geleden, afhankelijk geweest van giften. De stichting is vooral bekend van de telefonische hulplijn maar biedt ook directe hulpverlening aan kinderen en tieners. Al vele honderden kinderen en tieners zijn in de loop van de jaren geholpen.