Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

11 april 2006

Twello - vernieling

H.W Iordensweg Zondag 9 april rond 02.35 uur Deed de eigenaar aangifte van vernieling van een reclamebord bij een winkel. Vermoedelijk hebben twee nog onbekende jongens het bord uit de grond getrokken en op de grond gegooid. Het bord werd daardoor beschadigd. Uit het onderzoek is gebleken dat even daarvoor ook een groepje jongeren langs is gekomen dat een fiets in elkaar heeft getrapt. Hiervan is nog geen aangifte binnen en het is ook niet bekend of de ene zaak iets met de andere zaak te maken heeft. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Twello - diefstal

Rijksstraatweg Tussen 8 en 10 april Bij een bouwbedrijf aan de Rijksstraatweg werd in die periode een koffer met kitspuiten en aanverwante materialen weggenomen uit een container. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.

Almen - inbraak

Binnenweg Van 9 op 10 april Werd in die periode ingebroken in een clubgebouw van een sportvereniging. Door het forceren van een bovenraam kwamen de daders binnen. Ontvreemd werden 4 dozen met elk 24 blikjes mixdrank en een oude (lege) kassa. De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en is op zoek naar de daders.

Twello - gaslekkage

Hartelaar 10 april rond 10.45 uur Bij werkzaamheden (het plaatsen van een informatiebord langs de weg) werd per ongeluk een gasleiding geraakt bij het in de grond slaan van een paal. Uit voorzorg deed de brandweer metingen, maar er was geen direct ontploffingsgevaar. De brandweer wachtte op de komst van Nuon-personeel, die rond 12.15 uur het lek hadden gerepareerd.

Eerbeek - snelheidscontrole

Op de Loubergweg werd op maandag10 april in de middag een snelheidscontrole gehouden. Van de 1159 voertuigen die langs de radar kwamen reden er 79 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. De overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Zutphen - mishandeling

Berkelsingel 11 april rond 03.30 uur De politie kreeg melding van een gewonde persoon in een woning aan de Berkelsingel. De politie trof een gewonde man aan, de 50-jarige bewoner van het pand, die met de ambulance voor behandeling werd overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning trof de politie een 35-jarige inwoner uit Zutphen aan die verklaarde dat hij verantwoordelijk was voor het toebrengen van het letsel aan de 50-jarige. Hij werd aangehouden, maar verzette zich daarbij hevig. De agenten moesten assistentie inroepen om tot aanhouding over te gaan. De man werd ingesloten voor verhoor. De politie is bezig de aanleiding tot de vechtpartij te achterhalen.

Warnsveld - vernieling

Kerkpad 9 op 10 april De 66-jarige bewoonster deed aangifte van vernieling van haar volkstuintje. Onbekenden hebben diverse vernielingen aangericht. Zo werden 12 Buxusplanten vernield, twee stenen mandjes kapot gemaakt, waterbakken vol zand gegooid, kweekplantjes vernield, evenals een beeld en een waterpomp. Daarnaast werden een schutting en afdakje vernield. De politie stelt een onderzoek in en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Ook roept ze mensen op die eerder slachtoffer waren van vernielingen alsnog aangifte te doen.

Zutphen - auto-inbraak

Emmerikseweg 11 april rond 02.00 uur Een getuige zag twee verdachte mannen rondscharrelen op de parkeerplaats. Toen de politie ter plaatse kwam waren de twee al verdwenen. Bij onderzoek bleek dat een geparkeerde auto was opengebroken. Het portier werd geforceerd om binnen te komen. Er wordt niets vermist, ook omdat er niets van waarde in de auto lag. De politie heeft sporen veiliggesteld en stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen worden gevraagd zich bij de politie te melden.

Einde persberichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062 ---- --