Gemeente Dordrecht


---

Cursus Nordic Walking voor 50-plussers gestart

Op zaterdag 8 april zijn twee groepen Dordtse 50-plussers gestart met een cursus Nordic Walking. Deze nieuwe tak van sport is erg populair; de cursus zat na één dag al vol. De Dordtse atletiekvereniging Parthenon organiseert de cursus in samenwerking met Bureau Sportstimulering.
Nordic Walking is sportief wandelen met behulp van twee speciaal ontwikkelde wandelstokken, de zogeheten´poles'. De deelnemers kregen instructies over hoe je deze sport op een goede en verantwoorde manier kunt beoefenen. Het weer werkte deze eerste cursusdag niet mee, maar evengoed waren alle 65 deelnemers aanwezig.

Frisse start
Inge Wouters van Bureau Sportstimulering van de gemeente Dordrecht was aanwezig op deze zaterdagochtend om alles in goede banen te leiden. Het bureau organiseert de cursus om 50-plussers aan te moedigen om meer te bewegen. Mede dankzij Runnersworld, de sponsor van Nordic Walking, verliep de cursus goed. Runnersworld heeft de poles (loopstokken) tegen een gereduceerd tarief aan de vereniging overhandigd en de drie trainers voorzien van kleding. Deze kleding kwam zeer van pas tijdens de frisse start van de cursus.

Veel animo
Na de 6 cursuslessen kunnen deelnemers bij de atletiekvereniging in groepsverband doorgaan met Nordic Walking. Voor deze cursus zijn in totaal 150 aanmeldingen binnengekomen bij Inge Wouters. Omdat er meer animo was voor de cursus dan beschikbare plaatsen, starten eind augustus de volgende twee groepen met Nordic Walking.

document icoon cursusnordicwalking.jpg

Redactie
M. Brouwer
afdeling Communicatie

telefoon 078-6396573

email m.brouwer@dordrecht.nl

Informatie
I. Wouters
Ouderensportconsulent Bureau Sportstimulering
telefoon 078-6398033