Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

11 april 2006

Epe - Inbraak woning

Aan de Dellenweg werd op maandag (10-04) overdag tussen 10.00 en 14.00 uur ingebroken in een woning. Aan de achterzijde van het pand werd het keukenraam met geweld opengebroken. Binnen werd alles doorzocht. Ontvreemd werden onder meer sieraden en Swarovski kristal. De politie sluit niet uit dat de dader(s) het pand aan de achterzijde vanaf de omgeving Spoorlaan en het fietspad over de oude spoorlijn) hebben benaderd. Getuigen en anderen die maandag in die omgeving iets bijzonders hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Epe via 0900-8844.

Ermelo - Winkeldieven betrapt

In drie winkels werden op maandagmiddag (10-04) winkeldieven betrapt. Aan de Burg.Langmanstraat werd een 15-jarige Puttenaar aangehouden voor het stelen van pakjes snoep. Aan De Enk werden twee meisjes (16 en 18) uit respectievelijk Lelystad en Nunspeet aangehouden voor het stelen van kleding. Tenslotte werd aan de Stationsstraat een 44-jarige Poolse vrouw betrapt bij het stelen van een grote hoeveelheid cosmetica. De 15- en 16-jarige worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd.

Harderwijk - Drankrijders: 1x rijbewijs ingenomen

Een 51-jarige automobilist uit Hulshorst bleek bij een politiecontrole op dinsdag (11-04) rond 00.35 uur onder invloed van alcohol. De man blies 1,16 promille. De politie maakt proces-verbaal op. Op de Voorste Wei werd op dinsdag (11-04) rond 01.55 uur een 36-jarige automobilist uit Harderwijk gecontroleerd door de politie. De man bleek onder invloed van alcohol en blies 1,48 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Fietsendieven betrapt

De politie controleerde op dinsdag (11-04) rond 04.15 uur op de Markt twee fietsers (18 en 20) uit respectievelijk Den Haag en Klazienaveen. De 20-jarige man bleek nog een boete van E 46,88 te moeten betalen. Bij beide fietsen bleek het slot te zijn geforceerd en het tweetal werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat beide fietsen zojuist waren ontvreemd bij het treinstation. Het gaat om twee damesfietsen waarvan één met lila/paarse fietstassen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de fietsen.

Elspeet - Drie auto's beschadigd

Een 62-jarige automobilist uit Elspeet verleende op de kruising Heetkamp, Uddelerweg en Kleine Kolonieweg geen voorrang aan een 59-jarige automobilist uit Hoenderloo en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op maandag (10-04) rond 16.40 uur.

Door de klap botste de Elspeter tegen een stilstaande auto bij kruising, bestuurd door een 41-jarige man uit Uddel. De bestuurders bleven ongedeerd maar de auto's raakten beschadigd.

Nunspeet - Politie onderzoekt aanrijding

De politie onderzoekt de toedracht van een verkeersongeval die zaterdag jl. rond 12.50 uur plaats vond op de Molijnlaan in Nunspeet. Twee personenauto's kwamen elkaar tegemoet en botsten tegen elkaar. Niemand raakte gewond. Een 73 jarige autobestuurder uit Nunspeet kwam vanuit de richting Veldweg en een 19 jarige vrouw uit Nunspeet naderde met haar auto uit tegenovergestelde richting. Om de juiste toedracht te achterhalen, is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

't Harde - 13 bestuurders te snel De politie heeft ism de marechaussee op maandagmiddag (10-04) een snelheidscontrole gehouden op de Eperweg. Er werden 688 passanten gecontroleerd waarvan aan 13 een boete werd uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km per uur waar de toegestane snelheid 60 km bedroeg.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --