Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

11 april 2006

onderwerp: man ziet mobiele wegafzetting te laat

Een 70-jarige automobilist uit Ede is dinsdagmiddag bij een aanrijding met een mobiele wegafzetting op de A 18 onder Kilder gewond geraakt. De man liep hoofdletsel op en is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De aanrijding vond omstreeks 13.30 uur op het weggedeelte tussen Didam en Wehl plaats. Ondanks de voorwaarschuwingsborden, waarbij werd aangegeven dat het verkeer naar de linker rijstrook diende voor te sorteren, heeft het slachtoffer deze mogelijkheden kennelijk niet gezien.

Bij de laatste mogelijkheid om naar links te gaan, stond een mobiele wegafzetting bestaande uit een vrachtwagentje met aanhanger. Op de aanhanger was een verlichte pijl zichtbaar. De Edenaar heeft nog krachtig afgeremd, maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Hij is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en ter observatie opgenomen. Z'n auto en de aanhanger raakten zwaar beschadigd. De rijbaan is ruim drie kwartier geblokkeerd geweest.

Een nagenoeg gelijke aanrijding vond vanmorgen plaats op de A 50 onder Hattem. Hierbij raakte een vrachtwagenchauffeur gewond. Hij moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --