Gemeente Hellendoorn


Expositie Raadhuis Nijverdal

Wisselcollectie 39:

Marleen Jongen
Ron Koevoets
Wim Bos
Kunst in het Raadhuis Foto werk van Marleen Jongen

Marleen Jongen
en Ron Koevoets
exposeren
Beide kunstenaars hebben de Akademie voor Educatieve arbeid De Kopse Hof te Nijmegen bezocht. Zij kennen elkaar al langere tijd. Voor deze expositie is een samenwerking ontstaan.
De uitdaging voor het kunstvak staat daarbij centraal. Zij staan ieder voor een heel eigen benadering.
Marleen Jongen (Apeldoorn)
Geboren 1951, is textielkunstenaar. Zij heeft de opleiding Kunstwe- ven gevolgd in Gent. Naast het weven van stoffen, heeft zij zich ook toegelegd op stofdruk en stofschilder technieken. Veelal gebruikt zij haar kunstzinnige kwaliteiten in toegepaste kunst maar gaat het experiment in de autonome kunst graag aan. Haar laatste project is nu hier te zien. Zij verwerkt weefsels in schilderijen. Zij is op avontuur gegaan met een combinatie van schilderijen met een acrylbasis en weefsels. De schilderijen zijn een weerslag van haar visie op het thema van de vier seizoenen.
Elk seizoen wordt door haar belicht.
Marleen laat zich hierbij vooral fascineren door kleur. Zij verrast door het onorthodoxe gebruik van materialen en combina- tie van technieken.
Exposities o.a.:
Amersfoort Kleine Kunst; Delft Galerie Willy Pennings; Arnhem atelier Jovers; Apeldoorn Gak gebouw;
Culturele Pleinmarkt Apeldoorn.
Opleiding:
Kunstweven Story Instituut te Gent, België. Talloze workshops van stichting Textiel Plus en Federatie Landelijk Weefcontact bij zowel Nederlandse als buitenlandse docenten.

Ron Koevoets (Wijk bij Duurstede)
Geboren 1951, is autodidact en schildert met olieverf en tempera. Elk schilderij is een avontuur op zich. Zij gaat uit van een bestaande figuratie, zoals een vrouwenfiguur, een landschap, een gebroken me- releitje, een uitgebloeide paardebloem of een paddenstoel. Zij gaat aan het werk met de basisvorm en vervormt deze net zo lang tot het een gestileerde eenvoudige vorm is geworden tegen een rustige ach- tergrond. Zij beweegt zich op het snijvlak van figuratie en abstractie Zij werkt op een ouderwetse manier met de olieverf. De schilderijen zijn laag over laag opgebouwd.
In deze expositie zijn de verschillende thema's te zien: landschap- pen, vrouwenfiguren en natuurvormen.
Exposities o.a.:
De Stijfselmakerschuur Oostzaan; De Stompe Toren Spaarnewoude; Galerie Plein 55 Doorn; De Kleine Haag Buurmalsen; Pieterskerk Lei- den; Slot Zeist; 't Dorpshuys Cothen; Het Sophia Utrecht; Gemeen- tehuis Wijk bij Duurstede; Museum Dorestad Wijk bij Duurstede; Kunst Ahoy Beurs Rotterdam; Galerie Oost Hoorn
Opleiding o.a.:
Wijks Atelier, Centrum voor kunstzinnige vorming Wijk bij Duurstede Docenten: Karin Boers, beeldend kunstenaar en Maria van Koolwijk, beeldend kunstenaar.
Traject-Kade Ateliers, Vervolgopleiding beeldende vorming, Utrecht. Werkbesprekingen met: Henk Metselaar, beeldend kunstenaar, do- cent HKU.
Verkoop en inlichtingen:
Kunst in Bedrijf
Lies van Zuidam-Jonkergouw
Tel. 0548-616131
Foto werk van Ron Koevoet

Wim Bos
met nieuw werk
Acrylverfschilderijen op linnen en panelen.
Wim woont en werkt te Warnsveld.
In de jaren `60, wonend in Hellendoorn, op Elerberg, werd voor het eerst door hem deelgenomen aan tekenen in clubverband, in Nijver- dal, onder de bezielende
(bege)leiding van de bekende kunstschilder Riemko Holtrop. Daarna werd in verschillende woonplaatsen altijd gezocht naar een vorm van gezamenlijk werken met Kunstenaars.
Wim werkt intensief bij onder andere het "Vrij Atelier" te Lochem. Daar heeft hij het schilderen van model en stilleven in de verschil- lende technieken geperfectioneerd.
Het landschap wordt een grote inspiratiebron,
waarvoor de buurtschap Warnen (gemeente Warnsveld) in de achterhoek zich fantastisch leent.
Zijn stijl is te vergelijken met de impressionisten en wordt gekenmerkt door het felle kleurgebruik.
Exposities in binnen- en buitenland.
o.a. in Galerie "Welgelegen" (Warnsveld), in het hoofdkantoor van Kluwer te Deventer, Wierden galerie Tolg'Art,
Museum Zutphen...
Werken in particulier bezit; USA en Nederland.
Marleen Jongen en Ron Koevoets:

*Afdeling Cultuur: Willem-Alexanderstr. 107/207, verd. 2A
* College van Burg. & Weth., Parallelweg 251

* In het Raadhuis aan de Willem-Alexanderstr. 7 (beneden en in de vitrine).

Wim Bos:

* In het Raadhuis aan de Willem-Alexanderstr. 7 (verdieping).