Gemeente Lingewaard


Afscheidsreceptie wethouders Van Dalen en Janssen

foto Cor van Dalen foto Henk Janssen
Cor van
Dalen.
Henk Janssen.

Wethouder Cor van Dalen en Henk Janssen nemen afscheid van de politiek. Beide heren vinden dat ze de leeftijd hebben bereikt om een punt achter hun loopbaan te zetten. Donderdag 20 april is er een gezamenlijke receptie waar alle inwoners gelegenheid krijgen om afscheid te nemen van beide wethouders.

Cor van Dalen (CDA) heeft 33 jaar politiek achter de rug. Na de gemeentelijke herindeling in 2001 werd hij wethouder belast met onder meer economie, natuur- en landschapsontwikkeling en volkshuisvestingsbeleid.

Tijdens zijn bestuursperiode zijn talrijke woningbouwprojecten van de grond gekomen of in gang gezet. Voorbeelden zijn De Halden in Haalderen, Merlijn in Doornenburg, Vicarie en Johannahoeve in Huissen, De Bongerd het zorgcentrum St. Jozef in Gendt en de Essenpas en Klaverkamp in Bemmel. Op het gebied van landschapsontwikkeling heeft wethouder Van Dalen sturing gegeven aan onder meer de herontwikkeling van De Ward in Bemmel. "De periode na de herindeling was voor Lingewaard geen gemakkelijke periode. Toch is er als team veel en goed werk verricht. Dus alle reden om trots op te zijn."

Henk Janssen (Lokaal Belang Lingewaard) kan met plezier terugkijken op ruim 25 jaar politiek. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor onder meer bouwen en wonen, monumentenbeleid, Informatiebeleid en automatisering, bevolking, burgerlijke stand en gemeentewinkel, milieu en zorg, werk en inkomen. Een portefeuille met complexe vraagstukken. Zaken die er uitspringen zijn onder meer het proces naar centralisatie van drie gemeentewinkels en de herstructurering van afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Verder heeft wethouder Janssen zich ingezet om de plannen voor verbouw en uitbreiding van de gemeentekantoren Bemmel en Huissen in de steigers te zetten. "Als ik terugblik, heeft dit college een behoorlijke krachtproef achter de rug. Voor mij is het mooi geweest. Leven is onverkort verbonden aan tijd. Tijd die ik straks zonder bestuurlijke én politieke verantwoordelijkheid wil invullen.''

De receptie wordt donderdag 20 april gehouden van 19.00 tot 21.00 uur. In zalencentrum De Valom, Karstraat 2 Huissen. Als inwoner van Lingewaard bent u daarbij van harte welkom.

Bericht geplaatst op 6 april 2006