Saxion Hogescholen
BR>

di 11 april 2006

Raad van Toezicht Saxion vernieuwd

Mevrouw drs. C. van der Weerdt-Norder RA is toegetreden tot de Raad van Toezicht van de Stichting Saxion Hogescholen met onderwijsvestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn. Mevrouw Van der Weerdt is als COO/CFO Global Transaction Banking verbonden aan ABN AMRO Bank NV. Zij volgt de heer H.J. Hazewinkel RA op, die vanaf 1996 zitting had in de Raad van Toezicht van zowel Saxion Hogescholen als haar rechtsvoorganger Stichting HON.

In het kader van "Good Governance" hanteert Saxion Hogescholen voor de leden van de Raad van Toezicht een zittingstermijn van maximaal acht jaren. De heer Hazewinkel was, na afloop van deze periode, bereid zijn functie te blijven vervullen tot een passende opvolging in de persoon van mevrouw Van der Weerdt was gerealiseerd.

De Raad van Toezicht bestaat thans uit: de heer mr. drs. L. Jongsma (voorzitter), mevrouw M. van Hees, de heer ir. ing. Z.S. Nauta, de heer J. Bugter en mevrouw drs. C. van der Weerdt RA.

Saxion Hogescholen telt circa 20.000 studenten, die bij 65 bacheloropleidingen en 12 masteropleidingen studeren. Saxion speelt daarenboven ook een steeds belangrijker rol op het terrein van kennistransfer, onder andere door toegepast onderzoek en het onbekostigd (particulier) onderwijs.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------