Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten dinsdag 11 april

Zaanstreek-Waterland, 11-04-2006

Hennepkwekerij ontdekt in bedrijfspand

Zaandam, 11 april 2006, 10:03 uur

De politie heeft in een bedrijfspand aan de Grote Tocht een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Na een anonieme tip werd een onderzoek opgestart waaruit onder andere bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. Na het binnentreden van het bedrijfspand trof de politie 782 hennepplanten aan, verdeeld over twee ruimtes waarin ook electriciteits- en waterinstallaties stonden opgesteld. De planten zijn vernietigd. Verder onderzoek leidde tot de aanhouding buiten heterdaad van een 46-jarige verdachte uit Oostzaan.

Schoorsteenbrand

Beets, 10 april 2006, 21:37 uur

In een woning aan 'T Laantje in Beets heeft een schoorsteenbrand gewoed. Een allesbrander die in de woning voor de schoorsteen stond opgesteld heeft vermoedelijk een vogelnest in de schoorsteen in vlam gezet. Niemand raakte gewond.

Gewapende overval Purmerend, dinsdag 11 april 2006, 03:47 uur De centrale recherche van de politie onderzoekt een gewapende overval, die afgelopen nacht in een flatgebouw in de Rudolf Garrelsstraat in Purmerend plaatsvond. Een 35-jarige inwoner van Purmerend werd omstreeks kwart voor drie 's nachts door een drietal mannen met een vuurwapen bedreigd en moest zijn spullen afgeven. Dit gebeurde ter hoogte van de centrale ingang van het flatgebouw aan de zijde van de Hannie Schaftstraat. Van de drie daders ontbreekt een duidelijk signalement omdat zij hun gezichten hadden bedekt. De overvallers hebben zich waarschijnlijk kort voor de overval opgehouden in en om de flat aan de Rudolf Garrelsstraat. De politie is op zoek naar getuigen die rond dat tijdstip iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen met de centrale recherche via 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer: 0800-7000.

Illegale vreemdelingen

Op een adres aan de Czaar Peterstraat en de Pelikaanstraat in Zaandam heeft de politie twee illegale vreemdelingen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het hoofdbureau en in vreemdelingenbewaring gesteld. Ze verkeren in afwachting van uitzetting.

Laatst gewijzigd 11-04-2006 16:03 | © Politie Zaanstreek-Waterland |