Politie Zeeland


---


Z-1512-2006 Motorrijder moet rijbewijs afgeven
Vanmiddag is het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige motorrijder uit de gemeente Hulst.
De man reed rond 14.00 uur met een snelheid van 139 km over de Vogelweg in Hengstdijk. Dat was 59 km harder dan de ter plaatse toegestane 80 km. Omdat de motorrijder zijn rijbewijs niet bij hem had, ging de politie met hem mee naar huis om zijn rijbewijs in ontvangst te nemen.

W-1513-2006 Aanrijding na keren op de weg
Op de Nieuwlandseweg in Middelburg is dinsdagmiddag rond 14.30 uur een personenauto in aanrijding gekomen met een vrachtwagen nadat de automobilist wilde keren.
De bestuurder van de auto, een 22-jarige man uit Barendrecht, was vanaf de afrit van de A58 de Nieuwlandseweg opgereden. Aan het eind van de oprit wilde hij keren en zag hierbij vermoedelijk een achterop komende vrachtwagen over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De vrachtwagenchauffeur, een 48-jarige man uit de gemeente Veere, bleef ongedeerd. De automobilist liep vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op, hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestond dat de 22-jarige man onder invloed van alcohol was, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De personenauto raakte bij het ongeval total loss, de vrachtauto had schade aan de rechtervoorzijde.

Z-1514-2006 Verkeerscontrole in Terneuzen
Dinsdag werden op verschillende plaatsen in Terneuzen verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 39 personenauto's en diverse bromfietsen gecontroleerd.
Dit resulteerde in 47 bekeuringen:
19x niet dragen van de autogordel
1x verkeerd kenteken op aanhanger
1x onnodig claxoneren
3x geen bromfietscertificaat
1x defect remlicht
1x ontbreken verzekeringsplaatje op bromfiets
8x overschrijding constructiesnelheid (bromfiets)
4x niet goed werken remmen (bromfiets)
2x ontbreken rode reflectie (bromfiets)
3x overschrijding geluid (bromfiets)
3x ontbreken gele vlakken (bromfiets)
1x niet verzekerde bromfiets
De controles werden gehouden op de mr. F.J. Haarmanweg, Guido Gezellestraat en Driewegen.


---- --