Gemeente Heerenveen

persbericht

Juf Hiltsje Leffering neemt onder groot enthousiasme eerste uitnodiging opening Sportstad Heerenveen in ontvangst!

11/04/2006

Maandagmiddag 10 april kwam er 'hoog bezoek' op basisschool de Tjongerschool in Mildam. Rond de klok van één uur arriveerden daar burgemeester De Jonge, acteur Peter Tuinman en regisseur Jos Thie om "juf" Hiltsje Leffering de eerste uitnodiging voor het grote spektakel 'De Heeren van het Veen' te overhandigen.

Vooral de talrijke kinderen maakten van deze gebeurtenis een waar feest. Onder aanvoering van Peter Tuinman werd er al vol enthousiasme geoefend voor het spektakel op 13, 14 en 15 juli. Het unieke van de voorstelling 'De Heeren van het Veen' is dat alle Heerenveners als toeschouwer of als medewerker betrokken zijn. Figuranten, musici en vrijwilligers worden uit de gemeente Heerenveen geselecteerd. Maar vooral zo'n 1.500 basisschool kinderen zullen als groots kinderkoor dienen. De kinderen van de Tjongerschool doen, net als vele andere basisschool-kinderen uit de gemeente Heerenveen, ook mee aan het grote spektakel in juli. Zowel Tuinman als Thie verwachten drie dagen een vol Abe Lenstra stadion en kijken reikhalzend uit naar de samenwerking met Karin Bloemen.

Deze week worden alle inwoners van de gemeente Heerenveen 'persoonlijk' door burgemeester De Jonge uitgenodigd voor de opening van Sportstad Heerenveen.