Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 064

datum: 11 april 2006

Waar komen de Amersfoortse werknemers vandaan?

Om antwoord te krijgen op deze vraag heeft de provincie Utrecht een onderzoek uitgezet onder Amersfoortse bedrijven en instellingen. Ieder jaar meet de provincie de werkgelegenheid in de provincie en iedere vijf jaar zijn ook vragen over de herkomst van de medewerkers toegevoegd.

Begin april 2006 start de provincie Utrecht met een nieuw onderzoek naar de economische ontwikkeling, de zgn. Monitor Ruimtelijke Economie. Bedrijven en instellingen in de provincie Utrecht worden schriftelijk en via internet benaderd. De uitkomsten van het onderzoek zal de provincie in het najaar publiceren.

De gemeente Amersfoort hecht waarde aan de uitkomsten van dit onderzoek en roept de Amersfoortse bedrijven en instellingen op om mee te werken aan het onderzoek. De gemeente gebruikt de informatie uit het onderzoek voor haar economisch, ruimtelijk en verkeersbeleid. Zij start daarmee initiatieven op het gebied van onder andere bereikbaarheid, het beheer en aanleg van bedrijventerreinen en ondersteuning van de detailhandel. Dit jaar zijn extra vragen opgenomen over de woonplaats van werknemers. Dit om inzicht te krijgen in het woon-werkverkeer met als doel het fileprobleem aan te pakken en het openbaar vervoer te verbeteren.

Bedrijven kunnen zelf ook gegevens uit het onderzoek opvragen bij de gemeente. Regelmatig bellen bedrijven die overwegen zich in Amersfoort te vestigen naar de gemeente met het verzoek om informatie. Het kan gaan om informatie over de belangrijkste bedrijven of bedrijfssectoren in Amersfoort, de werkgelegenheidsgroei in een bepaalde sector, het aantal concurrenten in een bepaalde wijk, enz. Werkgelegenheidsgegevens van individuele bedrijven worden niet verstrekt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij bureau Onderzoek en Statistiek van de gemeente, e-mailadres: statistics@amersfoort.nl.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Economische Ontwikkeling van de Gemeente Amersfoort, tel. 033 469 45 48 of 06 55 12 39 83, mail: mcm.boon@amersfoort.nl.


---- --