April 2006

Nieuwe brochure over de Duitse winkelsteden

Wie in Nederland wel een beetje is uitgewinkeld moet eens op shoppingtocht bij de oosterburen. Duitsland is met zijn bruisende steden en meer dan 400 winkelcentra een winkelparadijs per uitstek. Ruime openingstijden, een veelzijdig aanbod en een goede prijs-kwaliteitverhouding kenmerkt het winkelland Duitsland. En het is ook nog eens lekker dichtbij!
De Nederlandstalige brochure "Shopping - made in Germany" van het Duits Verkeersbureau geeft een uitgebreid overzicht van de winkelmogelijkheden in Duitsland. Op 48 pagina's worden de belangrijkste Duitse winkelsteden en -centra voorgesteld. Van het winkelcentrum CentrO in Oberhausen met zijn meer dan 200 winkels tot het speelgoedstadje Seiffen in het Ertsgebergte - het winkelland Duitsland biedt voor elk wat wils. De rubrieken "De mooiste winkelstraten" en "de speciale shoppingtip" bij elke stedenbeschrijving maken de brochure tot een praktische gids.

Bij Nederlanders, die een dagje willen winkelen, zijn steden dichtbij de grens zoals Düsseldorf, Keulen, Münster en Aken geliefde winkelbestemmingen. Zo staat Düsseldorf vooral bekend om de "Kö", de beroemde "Königsallee", één van de mooiste boulevards van Europa. Hier vindt de modeliefhebber met de beter gevulde portemonnee alle grote merken. Lekker winkelen kunt u in de Schadowarkaden waar zich een groot aanbod aan kleine winkeltjes bevindt. Goed, dat de winkels in de grote steden nu ook 's zaterdags t/m 20:00 uur open zijn! Met het vliegtuig of de trein ben je snel in verder gelegen winkelsteden als Berlijn en Hamburg. De Duitse hoofdstad biedt de winkelende toerist met de Friedrichstraße in het oosten en de Kurfürstendamm in het westen niet alleen twee van de bekendste winkelstraten van heel Duitsland, maar met het "Kaufhaus des Westens" ook het grootste warenhuis op het Europese continent!

Informatie over "typisch" Duitse producten zoals koekoeksklokken en tuinkabouters en grote Duitse merken als BOSS en adidas maken deze handige gids compleet.

"Shopping - made in Germany" kan gratis besteld worden via de website http://www.duitsverkeersbureau.nl/ en de folderbestellijn van het Duits Verkeersbureau: 0900 1091029 (EUR 0,25/min). 2006-04-11