AO verloot laatste 10 boekjes over het leven van Gerard Reve

Schrijver Gerard Reve is zaterdag 8 april op 82-jarige leeftijd in een verpleegtehuis in Vlaanderen overleden. De laatste tijd werd het steeds duidelijker dat de gezondheid van Reve sterk achteruit ging. Hij leed de laatste jaren aan Alzheimer en epileptische aanvallen. In de AO-reeks is in 1981 een uitgave aan de schrijver gewijd. Van deze uitgave zijn nog maar 10 originele exemplaren beschikbaar. Deze 10 boekjes worden verloot onder de bestellers van de digitale versie van de uitgave.

'Gerard Kornelis van het Reve werd op 14 december 1923 in Amsterdam geboren. Hij was de tweede zoon: twee jaar eerder was Karel geboren. De jongens groeiden op in een streng-communistisch milieu, met name onder invloed van hun vader die redacteur was van het communistisch tijdschrift De Tribune. Op latere leeftijd zou Gerard, vooral in zijn geschriften, zich op niet mis te verstane wijze van het communisme afkeren.' Zo begint de AO-uitgave over Gerard Reve. In het boekje wordt over het leven en werk van de schrijver verteld. Zo is er een hoofdstuk gewijd aan zijn bekendste roman, De Avonden, die Gerard Reve in 1947 schreef. Tevens wordt aandacht besteed aan de rest van zijn werk, zijn vele controversiële uitlatingen en zeer persoonlijke opvattingen, zijn huwelijk met de dichteres Hanny Michaelis, religie en homoseksualiteit.

Bestel de digitale AO-uitgave 'Gerard Reve' (AO 1894) voor ¤ 1,95, via de website www.actueleonderwerpen.nl en maak kans één van de tien originele uitgaven van het AO. Kijk op de website voor de voorwaarden.


IVIO Uitgeverij B.V.
IVIO Uitgeverij brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een verassend en actueel onderwerp.

Kijk ook op onze website voor andere uitgaven of abonnementen: www.actueleonderwerpen.nl