Goedkoper uit eten met internet

HILVERSUM, 20060411 -- Culinair uit eten wordt voor iedereen goedkoper met de onlangs gelanceerde website 12eat.nl (want to eat). Via deze website brengen deelnemende restaurants speciale aanbiedingen en last-minute acties onder de aandacht van iedereen met een internetverbinding. Aantrekkelijk voor restaurants, want met deze aanbiedingen krikken restauranthouders op minder drukke dagen het aantal bezoekers op.


Bezoekers die via de gebruiksvriendelijke site een restaurant zoeken komen acties tegen uiteenlopend van gratis koffie tot maar liefst 50% korting op eten. De aanbiedingen kunnen vervolgens direct vanaf de website worden gereserveerd. Hiermee wordt het vraag en aanbod principe, al heel gewoon in de hotellerie en de luchtvaart, nu dus eindelijk geĂŻntroduceerd in restaurants.
Bij een reservering ontvangt zowel het restaurant als de bezoeker binnen enkele seconden een bevestiging. Ook dit is binnen de restaurantwereld uniek, en opent de deuren naar het online reserveren van restaurants, desnoods 24 uur per dag. Het beoordelingssysteem op de website stelt bezoekers in staat om na afloop een mening te geven over het bezochte restaurant. Als extra veiligheid kan dit alleen met een code die tegelijkertijd met de bevestiging wordt verstuurd. Sinds deze week hebben al 40 restaurants de mogelijkheid aangegrepen aanbiedingen te kunnen plaatsen. Omdat alleen restaurants die aanbiedingen beschikbaar hebben gesteld zichtbaar zijn, varieert het aantal restaurants op de site per dag. De aanbiedingen zijn te vinden op www.12eat.nl