Ingezonden persbericht


PvdA Voorlichting
Plein 2
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
Tel 070 - 318 2694/Fax 070 - 318 2800

Den Haag, 5 april 2006

Wouter Ontmoet..... "De toekomst van de (publieke) omroep”

Het Nederlandse omroepbestel is uniek maar het wordt flink op de schop genomen. Is de richting die nu door politiek en omroepen is ingeslagen toekomstbestendig? Of wordt in 2007 bij een volgende kabinetsformatie alles weer overhoop gegooid? PvdA fractievoorzitter Wouter Bos zoekt tijdens deze "Wouter ontmoet..." bijeenkomst in Hotel Arena samen met verschillende hoofdrolspelers uit de media en omroepland naar oplossingen.

De bijeenkomst: "De toekomst van de (publieke) omroep" vindt plaats op woensdag 12 april in Hotel Arena 's Gravesandestraat 51 in Amsterdam, en begint om 20.00 uur.

Felix Rottenberg (programmamaker) houdt een inleiding waarin hij analyseert voor welke uitdagingen de publieke omroep staat. Vervolgens zullen er verschillende rondetafelgesprekken plaatsvinden over de achtergronden van de recente veranderingen, de reactie van 'de' omroep op de recente politieke besluitvorming, de plannen voor de volgende jaren en de consequenties van deze plannen voor programmamakers. Aan deze gesprekken nemen onder andere deel: Harm Bruins Slot (voorzitter van de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep), Vincent Everts (expert nieuwe media), Wim van der Donk (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) en de programmamakers Andries Knevel (Het Elfde Uur), Harry de Winter (Wintertijd) en Carel Kuyl (Nova). Wouter Bos zal deze gespreken modereren en de avond afsluiten met conclusies.

Deze avond maakt deel uit van de serie 'Wouter Ontmoet'. Wouter Bos leidt in deze reeks gesprekken met de mensen om wie het uiteindelijk gaat, degenen die zelf bezig zijn met cultuur, met de zorg, in het onderwijs of als ondernemer. Samen zoeken zij naar manieren om het niet bij mooie woorden te laten maar bondgenootschappen te sluiten met het oog op een vitaal cultureel leven, hoogstaand onderwijs, innovatieve zorg en een inspirerend ondernemersklimaat.