FNV


1 mei conferentie

Agnes Jongerius bij manifestatie 'Gelijk werk, gelijk loon'

Eerst de zaakjes op orde hebben en dan pas de grenzen openen voor werknemers uit Oost- en Midden-Europese landen. Die boodschap geeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius woensdag 12 april af op de manifestatie 'Gelijk,werk, gelijk loon' in Den Haag.

Daar zet de FNV om 12.00 uur op Het Plein voor de Tweede Kamer kracht bij aan de voorwaarden die zij stelt voor het openstellen van de grenzen. Die openstelling is een uitvloeisel van de verdere eenwording van Europa.

De FNV is een voorstander van die eenwording, die vrede en economische voorspoed heeft gebracht. Maar Nederlands grootste vakcentrale stelt wel eisen aan het vrije verkeer van werknemers.

Die eisen staan in een uitvoerige brief aan de Tweede Kamer, die op de middag van de manifestatie over het probleem praat. De brief is een reactie op het standpunt van het kabinet over de kwestie. De FNV vindt dat het kabinet onvoldoende doet om misstanden, zoals uitbuiting en oneerlijke concurrentie, te voorkomen.

De organisatie van de manifestatie is in handen van FNV Bondgenoten, maar iedereen - ook leden van andere FNV-bonden - is welkom. Degenen die niet in staat zijn op te komen, kunnen een digitale petitie tekenen.

7 april 2006