Luzac verbreedt naar totaal middelbaar onderwijs

Luzac

Den Haag, 12 april 2006Forse groei in zicht

Luzac, de grootste particuliere middelbare school in ons land, gaat naast de versnelde opleiding voor het middelbare school diploma ook op zeven plaatsen een volledige middelbare school opleiding aanbieden. Dit Luzac Lyceum leidt op van brugklas tot einddiploma. Bijzonder van deze aanpak is dat leerlingen elk jaar kunnen instromen. Naar verwachting zullen binnen (invullen) afzienbare tijd alle vestigingen van Luzac dit concept kunnen aanbieden.
Na de management buy out vanuit USG People zal Luzac zich meer op haar groei ambities richten. De directie van Luzac verwacht binnen vijf jaar een verdubbeling van het aantal leerlingen te bereiken, met behoud van de persoonlijke en kleinschalige formule. Luzac scholen tellen nooit meer dan 180 leerlingen en klassen zijn niet groter dan 15 leerlingen.
Luzac bestaat al meer dan 20 jaar en telt 18 vestigingen in Nederland en één vestiging op Curacao.

Filosofie van de school is:Kinderen bereiken bij ons meer dan ze zelf ooit gedacht hadden, aldus algemeen directeur Busselman.
Ondanks dat we in Nederland een hoog niveau hebben aan onderwijsinstellingen, blijkt dat een individuele kleinschalige aanpak als die van ons een uitstekende manier is om het beste uit kinderen te halen. Onze leerlingen gaan van 9.00 uur tot 17.00 uur naar school en kunnen daarna ontspannen zonder thuis nog allerlei huiswerk te moeten doen. Dat is cruciaal om plezier te houden bij het leren, aldus Busselman.